Supermarketurile din România, apel către consumatori

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) a transmis un comunicat în care le cere consumatorilor să fie responsabili şi să nu cumpere mai mult decât cantităţile necesare consumului zilnic. Românii sunt sfătuiți să evite să transforme stocurile acumulate individual într-un caz nejustificat de risipă alimentară.

Fiecare persoană poate avea astfel acces nemijlocit la produsele de bază, se mai precizează în comunicat. Comunicatul vine în contextul în care românii au început să-și facă stocuri de alimente, în special ulei, în urma războiului din Ucraina și a creșterii prețurilor. AMRCR transmite că toate magazinele alimentare sunt deschise şi funcţionează normal, conform programului.

„Se constată o creştere a cererii pentru unele produse alimentare de bază neperisabile, comparativ cu perioade anterioare. Personalul lucrează la asigurarea ritmicităţii optime în aprovizionare. Transmitem un mesaj general de responsabilitate şi chibzuinţă în efectuarea cumpărăturilor pentru a putea asigura o aprovizionare echilibrată a tuturor cetăţenilor şi pentru a evita risipa alimentară”, transmite AMRCR.

Românii au început să-și facă stocuri de alimente neperisabile

Supermarketurile fac toate eforturile pentru asigurarea continuităţii optime de aprovizionare a magazinelor.

Potrivit AMRCR, în aceste zile se înregistrează o creştere a cererii pentru anumite alimente de bază, în special pentru cele neperisabile. Consumatori sunt sfătuiți să nu cumpere o cantitate de produse mai mare decât necesarul consumului zilnic, pentru a descuraja apariția speculei.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a trimis un mesaj încurajator privind o eventuală criză alimentară care ar putea afecta țara noastră. Fostul primar al Capitalei a anunțat că depozitele sunt pline.

Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine și alte alimente pe masă din cauza conflictului din Ucraina, a transmis Gabriela Firea, într-o postare pe pagina de Facebook. Ministrul Familiei susține că ”România poate produce aproape dublu față de cât consumă.”

”Din fericire, nu suntem în situația vecinilor noștri din Ungaria, Bulgaria și Serbia care au fost nevoiți, în aceste zile, să limiteze exporturile de cereale. România poate produce aproape dublu față de cât consumă.

Ministrul Agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, a luat o decizie excelentă chiar înainte să înceapă războiul la granița României, completând rezervele de stat. Depozitele sunt pline și românii nu trebuie să se îngrijoreze”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Rusia avertizează Uniunea Europeană că prețul gazelor naturale ar putea exploda

Articolul precedentNATO avertizează: Luptele din Ucraina se vor intensifica în următoarele zile
Articolul următorAsociația Pădurea Copiilor din România a împădurit peste 100 de hectare