Sursa foto: Antena 3
Sursa foto: Antena 3

În cadrul unei declarații făcute ieri, 12 februarie, Adrian Câciu a precizat că nu exclude posibilitatea impozitării veniturilor bisericilor.

Ministrul Finanțelor a explicat, într-un interviu la Antena 3, că există o analiză, dar, pentru moment, nu poate oferi răspunsuri.

Adrian Câciu a precizat că trebuie făcută o analiză în ceea ce privește impozitarea bisericilor

Haideți să vedem cu ce analiză să abordăm toate situațiile. Nu dau un răspuns în momentul acesta, pentru că trebuie să ne uităm în primul rând să vedem fiecare sector cum este, în primul rând, statuat de către legi”, a declarat Adrian Câciu.

Cu toate acestea, ministrul Finanțelor a mai punctat că nu exclude varianta de a impozita bisericile. În plus, se gândește la introducerea unor noi taxe.

Conform ministrului Finanțelor, România ar avea nevoie de o reformă fiscală

Nu am spus că exclud, nu am spus nimic. Am spus că ne uităm peste tot, dar nu doar de a găsi taxe, nu de a aduce bani. E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR și de a face această reformă fiscală, ajustările care sunt necesare, mai ales cu economia informală”, a mai declarat Adrian Câciu.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a lăsat de înțeles zilele trecute că ar avea în plan introducerea unor noi taxe, iar cei vizați de o impozitare în plus ar fi românii care dețin mai multe proprietăți, sau mai multe mașini, mai arată sursa citată.

Articolul precedentGheorghe Dincă, principalul suspect în Dosarul Caracal, dă în judecată statul român
Articolul următorClaudiu Târziu: “Simion este mai popular decât mine”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time