Ludovic Orban
Ludovic Orban

Zilele acestea au apărut noi personaje în funcții cheie din instituții, grație deciziilor semnate de premierul Ludovic Orban. Au fost înlocuiți președinți cu rang de secretar de stat, dar au fost aduși și oameni în ministere. Astfel, s-a dispus revocarea lui Cornel Brezuică din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Administrației Fondului pentru Mediu. Brezuică a fost numit în aprilie 2017, în timpul Guvernului Grindeanu. În același timp, a fost numit în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Administrației Fondului pentru Mediu, Mihail Dan Dojana. Dojana vine din mediul juridic, fiind avocat în Baroul București din iunie 2001. Ambele decizii emise de premierul Ludovic Orban vin ca urmare a propunerii ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Schimbare și la Ministerul Fondurilor Europene, unde a fost numită – cu caracter temporar, Liliana Anghel. Aceasta vine pe o funcție asimilată înalților funcționari publici – secretar general în cadrul ministerului. Numirea a fost făcută pentru șase luni. În 2016, Liliana Anghel fusese numită consilier la Cancelaria Primului Ministru.

Totodată, de la Agenția pentru Agenda Digitală a României a fost eliberat din funcție Dragoș Cosmin Niculescu din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, pentru ca în locul său să fie numit Ioan-Sabin Sărmaș. A mai fost numit ieri – însă la Cancelaria primului ministru – și Clement Negruț, pe funcția de secretar de stat.

În același timp, secretari de stat noi vin și la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației – Florin Nicolae Creț, la Ministerul Finanțelor – Mironel Panțuroiu, și la Ministerul Culturii – Cosmin Marcovici. La Autoritatea Națională pentru Cetățenie s-a schimbat președintele – Andrei Tinu a fost eliberat din funcție, pentru ca în locul acestuia să fie numită Adriana Elena Moța. Și la Ministerul Sănătății a fost numită o persoană proaspătă – Liviu Dominic Dumitru a fost detașat temporar pe funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct.

Articolul precedentMarius Carașol a fost trimis în judecată pentru falsificarea diplomei și înșelăciune. Fostul șef al Transelectrica este arestat preventiv
Articolul următorDe ce a închis Arcelor fabrica la Hunedoara: pierderi de cinci ori mai mari