Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu pare să se implice, în adevăratul sens al cuvântului, în lupta anti-Covid din Capitală. În acest context, prefectul a postat astăzi un mesaj de încurajare pentru bucureșteni, îndemnându-i, de asemenea, să continue să respecte regulile de distanțare și pe cele sanitare, cele care, potrivit lui Berbeceanu, ar da acum roade.

Traian Berbeceanu: „Cifrele sunt încă îngrijorătoare, dar scăderea gradului de infectare ne dă speranţe!”

Berbeceanu anunță un call-center cu 72 de linii noi, destinat luptei anti-Covid19

„Dragi bucureşteni, împreună am reuşit să scădem coeficientul de infectare până la 4,99 la o mie de locuitori (calculat pentru ultimele 14 zile). Însă numărul persoanelor depistate pozitiv în ultimele 24 de ore este unul destul de ridicat (927). Cifrele sunt încă îngrijorătoare, dar scăderea gradului de infectare ne dă speranţe! Doar cu sprijinul dumneavoastră, numai împreună vom putea să diminuăm, câte puţin în fiecare zi, indicele de infectare, să scădem zilnic numărul persoanelor infectate, să ajutăm la decongestionarea unităţilor de primire a urgenţelor şi a secţiilor de terapie intensivă”, a scris Traian Berbeceanu, pe Facebook.

Cu toate astea, Berbeceanu a continuat să-i îndemne de bucureșteni să respecte cu strictețe regulile sanitare, adăugând că cea mai importantă măsură din toate este purtarea măștii, urmată îndeaproape de distanțarea fizică.

„Haideţi să respectăm restricţiile temporare impuse de autorităţi la recomandarea specialiştilor, pentru că doar în acest fel putem să încetinim răspândirea comunitară a virusului, pentru ca apoi, într-o perioadă cât mai apropiată, să putem să ne bucurăm de relaxarea unora dintre măsuri. Numai împreună vom reuşi!”, a menţionat prefectul.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCiolacu: „De vină este „subumanitatea” voastră iresponsabilă și insuportabilă!”
Articolul următorBNR îi laudă pe Orban și pe Cîțu: redresare peste așteptări
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.