Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a declarat că, de curând, s-ar fi luat o serie de măsuri care să fluidizeze anchetele epidemiologice obținute prin telefon. Mai exact, Berbeceanu vorbește despre un număr de 72 de linii telefonice noi care vor fi folosite în acest scop. Format la foc automat, centrul a putut lua viață și cu ajutorul voluntarilor de la Facultatea de Medicină din București, anunță prefectul. De asemenea, ar mai fi pus „umărul la treabă” instituții ca DSP București, Primăria Generală a Capitalei și S.T.S.

Berbeceanu: „Cu sprijinul viitorilor medici, intenționăm să reducem cât mai mult timpii de realizare a anchetelor epidemiologice”

Comisia Europeană somează România să închidă ori să reabiliteze depozitele de deșeuri ilegale

„Toate acestea însă ar fi fost în zadar fără implicarea totală a studenților Facultății de Medicină București care, pe bază de voluntariat, au ales să-i ajute pe medicii DSP în realizarea anchetelor epidemiologice. Astfel, cu sprijinul viitorilor medici, intenționăm să reducem cât mai mult timpii de realizare a anchetelor epidemiologice, să identificăm în termen cât mai scurt contactele directe ale persoanelor infectate cu Covid 19 și, prin izolarea rapidă a acestora, să întrerupem lanțul de transmitere a virusului (…) Am întâlnit studenți care, deși în cursul zilei de ieri au desfășurat activități în centru în ambele ture, astăzi, la prima oră, au revenit pentru a ajuta! Mulțumesc!”, a declarat prefectul Capitalei Traian Berbeceanu.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCiolacu se arată interesat de educația copiilor și crede că doar PSD are soluția potrivită
Articolul următorPedofil prins în Capitală. Acesta ar fi agresat un copil în lift
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.