Educația a devenit un subiect deosebit de important pentru social democrați în această perioadă de pandemie de coronavirus, în condițiile în care cursurile școlare se desfășoară mai mult online, situație care i se pare inacceptabilă președintelui PSD. Ca și cum doar în aceste câteva luni de pandemie educația ar fi avut de suferit după atâtea guvernări „de top” și conduceri care mai de care mai dubioase la Ministerul Educației, Marcel Ciolacu taxează măsurile pe care Guvernul Orban le-a luat în domeniu. Iar Ciolacu atrage atenția că, așa cum liberalii trag cu dinții de organizarea alegerilor parlamentare luna viitoare, la fel ar putea lua în considerare la modul serios organizarea cursurilor școlare „față în față”. Totul ține de măsuri coerente, cum ar fi testarea elevilor și profesorilor.

Școli deschise pentru copii, nu doar pentru alegeri!

Guvernarea Iohannis-Orban ține școlile închise, total invers față de restul Europei civilizate. Dar le va deschide din nou pe 6 decembrie, când le vor transforma în secții de votare.

Nu au avut niciun plan pentru elevi. Nu au luat nicio măsură. Nu au pregătit sistemul de învățământ on-line. Nu au testat profesorii și elevii. În schimb, din nepricepere, lașitate și dezinteres total compromit grav educația copiilor!

Epidemia crește galopant, dar nu din cauza școlilor. O spun toți specialiștii. O recunosc până și politrucii din Guvernul PNL! Cu toate acestea, au decis ca școlile să fie închise în continuare.

Soluția corectă este cea propusă repetat de PSD. Testarea rapidă a copiilor și a profesorilor, acolo unde există suspiciuni sau contaminați, izolarea celor pozitivi și continuarea normală a școlii pentru cei sănătoși. Cursurile on-line, așa cum sunt gândite de acest guvern incompetent, sunt o glumă! Proastă!

Deschideți școlile, nu sacrificați educația copiilor!”, atrage atenția Marcel Ciolacu.

Articolul precedentTurcescu, supărat că USR-iștii nu jură pe Biblie
Articolul următorBerbeceanu anunță un call-center cu 72 de linii noi, destinat luptei anti-Covid19