Cu toată că România este stat laic, iar legea îți permite să nu juri pe Biblie dacă nu ai convingerile necesare pentru a o face, ci să-ți adaptezi jurământul, iată că Robert Turcescu nu pare să fie de acord cu un asemenea gest. Mai mult decât atât, același Turcescu îi ironizează pe consilierii USR ai Sectorului 1, spunând că aceștia ar fi jurat pe Biblie, caz în care Marx le-ar fi dictat asta, contribuind la vechea propagandă potrivit căreia USR ar nutri convingeri comuniste.

Turcescu îi atacă pe cei de la USR, folosindu-se de amintirea lui Marx

„Sint curios sa știu citi dintre useristii care au refuzat sa jure pe Biblie la învestire, au refuzat sa se cunune si religios. Sau acolo le-a fost frica de palma mamei soacre mai tare decit de Marx? Dacă Marx ar fi zis că religia e „iarba” popoarelor, pariez că jurau toți cu mîna pe Biblie!”, a spus Robert Turcescu, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, la jurământul depus de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și de consilierii primăriei, anumiți consilieri USR și-ar fi adaptat jurămintele, refuzând să atingă Biblia. Președintele USR Dan Barna a declarat că  „este dreptul fiecăruia” să jure așa cum crede de cuviință.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentOrban, prima reacție după declarația controversată a Patriarhului Daniel
Articolul următorCiolacu se arată interesat de educația copiilor și crede că doar PSD are soluția potrivită
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.