Cu toate că au trecut multe zile de la declarația controversată a Patriarhului Daniel, cea care părea îndreptată împotriva Guvernului Orban, premierul reacționează abia acum. Potrivit lui Orban, nu se simte vizat de declarația șefului BOR, amintind că regulile stabilite de guvern sunt unele clare, pe care ar trebui să le respecte toată lumea, inclusiv Biserica, cea responsabilă de pelerinaje și nenumărate slujbe bisericești.

Ludovic Orban: „Personal, nu mă simt vizat de declarația aceasta”

„Eu am stabilit niște reguli de protecție sanitară care să permită reducerea riscului de răspândire a virusului odată cu aceste sărbători religioase. Declarația nu consider că mă privește pentru că eu nu am interzis ca oamenii să se închine la moaștele Sfântului Dimitrie. Nu știu la ce s-a referit Patriarhul. Personal, nu mă simt vizat de declarația aceasta”, a declarat Ludovic Orban pentru Europa Liberă.

În același context, premierul Orban a mai declarat că „fiecare pădure are uscăturile ei”, făcând referire la preoții care nu țin cont de regulile impuse pe timp de pandemie. Cu toate astea, Ludovic Orban a mai spus că nu trebuie să blamată biserica pentru asta, ci mai de grabă îndemnată să-și „educe” preoții întru respectarea regulilor.

„Sunt și preoți parohi care nesocotesc existența virusului, dar orice pădure are uscături și nu poate să fie judecată Biserica în ansamblu din cauza faptului că mai există câțiva preoți parohi sau călugări care nesocotesc aceste reguli. Biserica și Bisericile, în general, trebuie să își îndemne preoții să respecte regulile. Cred că au o răspundere, sunt îndrumători spirituali, dar răspund și pentru sănătatea credincioșilor. Ar trebui aici să aibă mai multă grijă. Repet, nu poate să fie judecată o Biserică sau alta că sunt pastori sau preoți care nesocotesc regulile și care îndeamnă la nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”, a mai spus Ludovic Orban.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPonta, dezamăgit de Ciolacu: „Probabil o să îi susțină și după alegeri”
Articolul următorTurcescu, supărat că USR-iștii nu jură pe Biblie
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.