Sursă foto: Facebook/Bogdan Rodeanu
Sursă foto: Facebook/Bogdan Rodeanu

Bogdan Rodeanu, deputat USR de Galați, a precizat că, în total, peste 1 milion de români din țară și din diaspora au vrut să introducă în Constituție, prin referendum, interdicția că penalii să conducă România.

De asemenea, 32.654 de gălățeni au semnat pentru ca persoanele condamnate penal să nu conducă România, semnăturile fiind strânse în 68 de dosare cu 3.607 file, semnături venite din partea locuitorilor din Galați, Tecuci, Târgu Bujor și Berești și din toate comunele județului.

Deputat USR de Galați: ”Am primit inclusiv semnături trimise de gălățenii din diaspora”

Potrivit declarațiilor, ieri a trecut de Parlament, cu vot în Camera Deputaților, inițiativa USR care interzice accesul la candidaturi pentru Consilii locale/Județene, Primari și Președinți de Consilii Județene a celor condamnați penal.

În momentul de față, mai există 2 legi susținute în comisii și plenuri și de către USR, care prevăd același lucru, dar pentru alegerile parlamentare și prezidențiale legea este deja promulgată.

Prin lege, Penalii nu mai pot candida! Cu toate acestea, avem legile – dar principiul “Fără penali” nu e și în Constituție. Asta pentru că PNL și PSD blochează, în continuare, referendumul. Spun că sunt suficiente aceste legi, dar, momentan, acestea sunt expuse atacului la Curtea Constițională. Nu avem nicio garanție că “vedetele” din șerpăria lui Liviu Dragnea, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae vor sta cu mâinile în sân”, a precizat Bogdan Rodeanu.

”Vom continua, pentru că nu e suficient doar că pereții să fie zugrăviți în culori optimiste. Fundația trebuie să fie solidă”

Altfel, oricând, câteva sute de politicieni dintr-o majoritate parlamentară toxică pot să găsească modificări care să ferească penalii de sancțiunea dată prin vot de milioane de români. Mulțumesc, încă o dată, gălățenilor, echipei USR Galați și sutelor de voluntari datorită cărora inițiativa “Fără penali în funcții publice” a trecut de Curtea Constituțională și a ajuns in Parlament”, se arată în textul publicat astăzi, 12 octombrie, pe contul de Facebook

Articolul precedentDeclic: ”În ultimii zece ani, numărul tinerilor care părăsesc definitiv România s-a dublat”
Articolul următorInfoClima: Seceta afectează în mod direct lanțurile de aprovizionare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time