Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Declic lansează o nouă petiție, precizând că numărul tinerilor care părăsesc definitiv România s-a dublat în ultimii 10 ani.

În momentul de față, foarte puțini câștigă un salariu decent, salariile minime fiind mult prea mici.

Declic: ”Credeți că guvernanții au vreun plan pentru a-i încuraja pe tineri să rămână în România?”

Guvernul României pune în pericol șansele tuturor cetățenilor europeni la salarii minime care să le permită un trai decent. Oficiali români au făcut demersuri împotriva adoptării directivei europene. Ei au lăsat să se înțeleagă că România dorește ca salariul minim să fie unul care nu acoperă cheltuielile lunare. Mai mult, au invocat aceleași temeri privind creșterea inflației, falimentarea firmelor sau creșterea șomajului, deși în urma creșterilor salariale din ultimii 10 ani aceste lucruri nu s-au întâmplat”, se arată în texul petiției inițiate de Declic.

Petiția pentru salarii minime decente, corelate cu valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent, poate fi semnată aici

De asemenea, Declic atrage atenția asupra faptului că, în România, cheltuielile lunare pentru un trai minim decent sunt calculate prin coșul minim de consum.

Conform calculelor din anul 2020, un român ar trebui să câștige un salariu net, în mână, de 2.818 lei pentru a putea acoperi cheltuielile lunare.

Dar salariul minim net în România este stabilit la 1386 lei. El este mult sub limita unui trai decent și condamnă angajații la sărăcie”, scriu membrii Declic.

Articolul precedentPonta, despre aderarea la Spațiul Schengen: ”Să sperăm că Olanda nu ne ia banii și ne dă țeapă”
Articolul următorDeputat USR: ”Prin lege, Penalii nu mai pot candida!”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time