Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Platforma InfoClima a publicat astăzi, 12 octombrie, un nou articol intitulat “Cum afectează seceta lanțurile de aprovizionare?”.

Autorul acestui articol, Alexandru Tătar, a atras atenția asupra faptului că, pe langă efectele negative pe care seceta le are asupra mediului, aceasta deraiază și întregul lanț economic de aprovizionare, lucru care ne va influența tot mai mult și cursul vieții de zi cu zi.

Doar în România, 400.000 hectare de terenuri agricole au fost afectate de secetă

Practic, lanțurile de aprovizionare sunt constituite din 4 parți principale: producătorii, distribuitorii, retailerii și consumatorii.

Potrivit raportării centralizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, seceta de anul acesta a afectat peste 400.000 hectare de terenuri agricole cultivate în 34 din cele 41 de județe ale României, provocând pagube.

InfoClima: ”Schimbările și șocurile climatice vor afecta actualul lanț de aprovizionare”

Soluții de combatere a secetei există, iar implementarea lor ar fi benefică și pentru lanțul economic de aprovizionare. Printre ele se numară investițiile în sisteme de irigații, management mai efectiv al reutilizării apei uzate, sisteme noi de stocare alimentară și diversificarea resurselor alimentare. Schimbările și șocurile climatice vor afecta actualul lanț de aprovizionare ce ar putea fi adus în situația în care nu va putea susține nevoile crescute ale populației la nivel global”, precizează autorul articolului.

Articolul precedentDeputat USR: ”Prin lege, Penalii nu mai pot candida!”
Articolul următorUn senator USR s-a autosuspendat din partid, în urma unei altercații
Jurnalist full-time / Pesimist part-time