Consultările de la Cotroceni, UDMR, sursă foto: Facebook

UDMR, prin vocea liderului deputaților Csoma Botond, nu crede că va putea susține un guvern condus de Dacian Cioloș după ce partidul său a format o coaliție cu AUR pentru a da jos propriul guvern. Cu toate acestea, USR a declarat că prima opțiunea la care vor apela e refacearea coaliției cu PNL și UDMR.

Csoma Botond a precizat că l-au propus pe Kelemen Hunor pentru funcția de prim-ministru. Decizia lui Iohannis de-al numi pe Cioloș ca premier nemulțumește UDMR. Pentru noi va fi destul de greu să-l acceptăm pe domnul Cioloş ca prim-ministru”, a mai precizat liderul deputaților, relatează Agerpres.

UDMR l-a propus pe Kelemen Hunor pentru funcția de premier

Unul dintre motivele pentru care UDMR nu-l vrea pe Cioloș premier e faptul că a format o coaliție cu AUR și PSD pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu și a votat o altă moțiune îndreptată împotriva Executivului. Cu toate acestea, Csoma Botond e de părere că vor exista discuții în zilele care urmează, dar o să fie destul de greu ca UDMR să accepte refacerea coaliției cu Cioloș premier.

„Vom discuta această situaţie în forurile statutare, dar va fi dificil pentru noi să acceptăm un guvern condus de Dacian Cioloş”, a mai precizat liderul senatorilor UDMR. Mai mult, Botond nu înțelege pe ce s-a bazat când Iohannis l-a numit prim-ministru pe Cioloș.

Klaus Iohannis, în urma consultărilor cu partidele parlamentare, a decis numirea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier. Șeful statului a explicat că din toate propunerile va pune în practică cea prezentată de USR. „Am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş”, a spus Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Dacian Cioloș a mai fost numit prim-ministru de Iohannis pe 10 noiembrie 2015, la șase zile după demisia lui Victor Ponta. La acel moment, Cioloș a a propus un cabinet tehnocrat format din 21 de membri, o treime dintre aceștia femei. Guvernul propus de Cioloș a fost învestit de către Parlament, după ce a primit votul a aproape 400 de deputați și senatori, cu 115 voturi mai multe decât necesare.

Kelemen Hunor: Săptămâna viitoare vom participa la consultările de la Cotroceni

Articolul precedentGhinea pretinde că PSD ar fi zis că e gata să susțină un guvern minoritar USR
Articolul următorTudose îl ia în râs pe Iohannis: „Eu cred că domnul președinte e pe drumul cel bun”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.