Ghinea pretinde că PSD ar fi zis că e gata să susțină un guvern minoritar USR

USR ar prefera, totuși, refacerea coaliției de guvernare, susține fostul ministru al Fondurilor Europene

Marcel Ciolacu (PSD)

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, a mărturisit, în cursul serii trecute, că, la un moment dat, liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-ar fi spus că social democrații ar fi gata să susțină USR, în eventualitatea în care cei din urmă ar forma un guvern minoritar.

Cristian Ghinea: „Îmi amintesc un episod amuzant acuma, retrospectiv vorbind, în februarie acest an, când am prezentat PNRR-ul în Parlament, în Comisia de Afaceri Europene, domnul Ciolacu mi-a spus, citez: domnule ministru, transmiteţi domnilor Barna şi Cioloş că PSD este gata să susţină un guvern minoritar USR

Cu toate astea, Cristian Ghinea s-a arătat sceptic în legătură cu seriozitatea declarațiilor lui Ciolacu. „Acuma nu ştiu dacă a vorbit serios atunci sau nu, dar toate posibilităţile sunt deschise. Noi nu avem negocieri cu PSD în acest moment”, a mai spus Cristian Ghinea, aseară, la Digi24.

Fostul ministru a adăugat că varianta preferată de USR este refacerea coaliției cu PNL și UDMR, însă dacă acest lucru nu va fi posibil, Ghinea a lăsat de înțeles că partidul său ar putea să se adapteze. „Suntem în faţa unui faliment moral al clasei politice vechi. Partidele vechi joacă ping-pong cu guvernarea şi cu soarta ţării în criză, toţi fac jocuri de imagine, îşi fac calcule cu ochii la sondaje, nu ne asumăm guvernarea, să îl lăsăm pe ăla să-şi rupă gâtul. Cred că este un mod foarte stupid de a face politică, noi, USR ne asumăm guvernarea şi mergem până la capăt în Parlament”, a conchis Cristian Ghinea.

Citește și: Rareș Bogdan: „Noi vom continua să guvernăm, chiar și cu mâinile amputate”

Articolul precedentRareș Bogdan: „Noi vom continua să guvernăm, chiar și cu mâinile amputate”
Articolul următorUDMR:„Pentru noi va fi destul de greu să-l acceptăm pe domnul Cioloş ca prim-ministru”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.