Rareș Bogdan: „Noi vom continua să guvernăm, chiar și cu mâinile amputate”

Acesta insistă că Florin Cîțu rămâne cea mai bună variantă pentru a ocupa funcția de premier, astfel că îl așteaptă pe Cioloș să eșueze în Parlament ca mai apoi liberalii să-l propună, din nou, tot pe Cîțu

Liberalul Rareș Bogdan susține ceea ce a făcut Klaus Iohannis, în această seară, de a-l propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier, reprezintă singura mișcare pe care președintele ar fi putut, în acest moment, să o facă.

Rareș Bogdan: „Președintele a luat act de propunerile partidelor și l-a ales pe cel cu mai mulți parlamentari”

Cu toate astea, Rareș Bogdan a promis că va purta o discuție suplimentară cu Klaus Iohannis, pe baza mandatului BPN. „Noi vom continua să guvernăm, chiar și cu mâinile amputate”, a declarat acesta, într-un exces de zel atipic chiar și unui politician ca Rareș Bogdan.

Cât despre Dacian Cioloș și partidul pe care acesta îl conduce, Rareș Bogdan are, de asemenea, și câteva sfaturi: „Le propun să fie atenți la nevoile oamenilor. Vom sta de vorbă împreună, vom lua toate deciziile în BPN. Așteptăm ca domnul Cioloș să își finalizeze discuțiile cu AUR și PSD. Eu sper ca el să nu fi venit în fața președintelui cu o ofertă de a fi premier fără să fi avut în spate o majoritate”, a mai spus acesta, în această seară, la România TV.

Poate cea mai importantă parte din declarația sa se referă la speranța ca Florin Cîțu să ajungă, din nou, pe „masa negocierilor”, în cazul în care Dacian Cioloș nu va primi susținere din partea Parlamentului. „Dacă domnul Cioloș nu va contura o majoritate, ceea ce ar arăta o iresponsabilitate crasă, atunci președintele va face o nouă consultare cu partidele politice. Noi avem o singură propunere: Florin Cîțu”, a mai spus acesta.

Citește și: PSD crede că desemnarea lui Cioloș este primul pas spre anticipate

Articolul precedentPSD crede că desemnarea lui Cioloș este primul pas spre anticipate
Articolul următorGhinea pretinde că PSD ar fi zis că e gata să susțină un guvern minoritar USR
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.