PSD crede că desemnarea lui Cioloș este primul pas spre anticipate

Social democrații nu vor să-l voteze pe Cioloș în Parlament și cred că propunerea acestuia pentru a ocupa această funcție este o glumă

datele, PSD, Partidul Social Democrat
PSD Foto: Facebook

Tranșanți și foarte siguri pe ei, cei de la PSD au declarat, imediat după desemnarea lui Dacian Cioloș, că nu îl vor vota niciodată pe acesta. De altfel, AUR a avut o reacție asemănătoare, cu puțin timp în urmă. Cât despre liberali, există posibilitatea ca Dacian Cioloș să nu se bucure nici de susținerea acestora, în Parlament.

PSD: „Nu, categoric nu îl votam. Moțiunea PSD a fost nu doar împotriva lui Cîțu și a miniștrilor PNL, dar și împotriva miniștrilor USR”

Social democratul Alfred Simonis a spus că, din punctul acestuia de vedere, propunerea din această seară este una neserioasă. „Cioloș a mai fost premier o dată și a fost un dezastru. Această propunere este o glumă”, a completat acesta, la Antena 3.

O reacție similară a avut și Lucian Romașcanu, la Digi24: „Nu cred că e o propunere serioasă. Nu e făcută cu sensul de a coagula o majoritate. Chiar și cei de la PNL spun că a fost nominalizat Cioloș pentru că e reprezentantul majorității care a dat Guvernul jos. (…) Ce facem, îl dăm jos pe Cîțu ca să o vedem pe doamna Turcan tot la Muncă, pe Cîțu ministru la Finanțe, Voiculescu să privatizeze tot la Sănătate? Eu nu cred în seriozitatea acestei propuneri. Poate mă înșel, dar nu cred”.

Citește și: Dacian Cioloș, desemnat premier de Iohannis

În ceea ce privește reacția președintelui PSD, Marcel Ciolacu, acesta s-a prezentat pe aceeași lungime de undă, spunând că decizia președintelui este una care ar putea duce la alegeri anticipate, variantă susținută, de altfel, de social democrați.

Articolul precedentAna Birchall, după ce CCR a motivat hotărârea privind moțiunea USR PLUS și AUR: „O palmă pentru Parlament”
Articolul următorRareș Bogdan: „Noi vom continua să guvernăm, chiar și cu mâinile amputate”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.