Ludovic Orban: „Singura formațiune care s-a prăbușit în sondaje este PNL”

Fostul lider PNL mizează, în acest moment, pe alegeri anticipate, fiind convins că și USR își dorește același lucru. Mai mult, Ludovic Orban consideră că președintele Iohannis și-a „dinamitat” partidul prin deciziile luate în ultima vreme.

Foto: Facebook Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a anunțat că-și va depune demisia din fruntea Camerei Deputaților miercuri, la ora 12:00. În plus acesta a amintit că Florin Cîțu este principalul vinovat pentru criza actuală politică în care se scaldă România „prin remanierea fără motiv a ministrului Justiției și fără nicio informare prealabilă a coaliției de guvernare”. Mai mult, acesta a garantat că, în cazul în care Dacian Cioloș nu va reuși să devină premier, nu va vota o a doua propunere, în persoana lui Florin Cîțu, cel susținut, în realitate, de Klaus Iohannis, pe care Orban îl bănuiește că ar fi acționat la cacealma ieri.

Ludovic Orban: „Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacealma, care nu numai că nu are ca efect rezolvarea crizei, ba chiar o adâncește”

Acesta s-a arătat convins că, în ciuda bunelor intenții ale celor din USR, desemnarea lui Dacian Cioloș nu ține cont de situația politică din România și de pozițiile partidelor. „Vă spun de acum că este clar pentru orice om de bun simț că nici PNL, nici alte partide nu vor susține un Guvern Cioloș. Mă îndoiesc că președintele nu este conștient că Dacian Cioloș nu are nicio șansă să formeze o majoritate parlamentară. Această desemnare s-a produs din cauza faptului că nici PSD, nici PNL nu s-a prezentat la Cotroceni cu o propunere de premier. În ceea ce privește conducerea PNL, decizia de a nu se prezenta cu o propunere de premier este o decizie care practic a spus PNL în situația de a nu avea o propunere de premier și de a nu-i da șansa președintelui de a desemna un premier PNL.”, a mai spus spus Ludovic Orban.

Citește și: Ministrul demis al Finanțelor îl trimite pe Cioloș să facă alianță cu „prietenii lui” de moțiune

Articolul precedentRareș Bogdan e convins că Șoșoacă îl va susține pe Cioloș pentru funcția de premier
Articolul următorISU Prahova controlează secțiile ATI din județ
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.