Sursa foto: TNR

Europorlamentarul Rareș Bogdan e de părere că în cazul în care Cioloș este refuzat de AUR și PSD, liberalii vor fi deschiși pentru negocieri. De asemenea, el a mai precizat că senatoarea independentă Diana Iovanovici-Șoșoacă „abia așteaptă să-l voteze”.

Totodată, liberalul e de părere că Dacian Cioloș are strategia prin care va forma o majoritate parlamentară. Mai mult, Rareș Bogdan a amintit faptul că liderul USR e aliat cu AUR și PSD.

„Este absolut normal ca înainte de orice să meargă la partenerii domniei sale, AUR şi PSD, pentru a încerca să construiască o majoritate. Dacă este refuzat de către AUR şi PSD, atunci sigur că ne vom întâlni cu domnia sa şi vom dialoga fără nicio problemă”, a precizat prim-vicepreședintele PNL, informează Digi24.

Rareș Bogdan: „Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate”

Europarlamentarul nu a ezitat să-i amintească lui Cioloș că a aruncat țara într-o criză politică prin demiterea Guvernului Cîțu. Cu toate acestea, el e încrezător că Dacian Cioloș va construi o majoritate.

„Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”, a afirmat Rareş Bogdan, luni seară, la Digi24.

Dacian Cioloș, prim-ministrul desemnat de președintele Iohannis, a invitat liderii politici PNL, UDMR și ai minorităților naționale la discuții pentru formarea noului guvern. Echipa de negociere a USR va fi formată din Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu, informează USR. Fostul ministru Cristian Ghinea a precizat că se va prezenta în Parlament cu un guvern monocolor, dacă PNL și UDMR nu doresc refacerea coaliției de guvernare.

 „Dacă PNL și UDMR nu doresc să refacem coaliția, mergem cu o propunere de guvern în Parlament și atunci trebuie să explice populației PNL și PSD de ce refuză instalarea unui guvern legitim în Parlament”, a precizat Ghinea, informează Digi24.

Conform Constituției, Dacian Cioloș are la dispoziție 10 zile pentru a obține cele 234 de voturi pentru a obține votul de încredere în Parlament. Dacă nu va reuși, Cioloș poate să-și depună mandatul sau se poate prezenta în fața Parlamentului pentru a fi respins la vot.

Ghinea pretinde că PSD ar fi zis că e gata să susțină un guvern minoritar USR

Articolul precedentMii de tone de vinete și varză, aruncate pe câmp
Articolul următorLudovic Orban: „Singura formațiune care s-a prăbușit în sondaje este PNL”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.