Sursă foto: www.digi24.ro
Sursă foto: www.digi24.ro

Locuitorii din Valcea au fost alertați prin mesaje RoAlert, după ce urșii au atacat în mai multe zone din județ, potrivit adevarul.ro.

Primul incident a avut loc sâmbătă noaptea, într-un cartier de la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea, în timp ce al doilea atac s-a produs duminică seară, în zona montană din Țara Loviștei

Cartierul unde a avut loc incidentul este situat pe unul dintre dealurile care înconjoară orașul, ursul coborând mai mult de 20 de kilometri de la munte, în căutarea hranei. În urma atacului produs noaptea, în Râmnicu Vâlcea, un localnic a ajuns la spital după ce a fost rănit de urs. Bărbatul s-a trezit din cauza zgomotului produs de animalele din gospodărie. Atunci când s-a dus să vadă ce au pățit vitele din grajd, ursul l-a atacat.

„Pe data de 11 septembrie, în jurul orei 01:30, jandarmii vâlceni au fost informați prin apel 112, de către o persoană care are o fermă de vaci în cartierul Fețeni, din Râmnicu Vâlcea, că a fost atacată de un urs, provocându-i răni la mână. În scurt timp, la fața locului s-au deplasat un echipaj al jandarmeriei, un echipaj SMURD și paznicul de vânătoare”, a transmis purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Județene Vâlcea, George Tacăle.

Victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale la fața locului, fiind transportată la Spitalul Județean Vâlcea

„Până la sosirea forțelor de ordine, animalul sălbatic a intrat în pădure, jandarmii continuand să patruleze în zonă, folosind semnalele acustice și luminoase pentru a se asigura că pericolul a trecut”, a mai menționat reprezentantul Jandarmeriei vâlcene.

La aproximativ 20 de minute de la producerea incidentului, locuitorii din municipiu au primit noaptea mesaje Ro-Alert prin care erau sfătuiți să nu iasă din case. „Alertă extremă. A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Râmnicu Vâlcea, cartier Fețeni. Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți! Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie!”, sună mesajul de avertizare.

Un alt atac a fost raportat în satul Cucoiu, din comuna Titești. „Prin apel la 112, am fost informați de către o persoană din Titesti că stâna pe care o păzea a fost atacată de urs. Animalul sălbatic a luat o oaie. Colegii noștri sunt pe drum!”, a transmis reprezentantul Jandarmeriei Vâlcea.

Țara Loviștei este de mai multe luni ținta atacurilor urșilor, zeci de incidente fiind raportate atât în zona de nord a judeţului Vâlcea dar şi la poalele munţilor. Fiarele sălbatice au ucis și rănit zeci de vite, porci și oi, după ce au trecut prin gardurile electrificate, au ignorat câinii de pază şi au intrat în grajduri şi în gospodării, dar au atacat animale și pe pășuni, în plină zi.

Doliu la Castelul Bran, după moartea reginei Elisabeta a II-a

Articolul precedent Probleme pentru comercianții din Croația, după ce Guvernul a limitat prețurile unor produse
Articolul următorAmenzi de peste 1,5 milioane de lei și 6 unități propuse pentru a fi închise în urma unor controale ANPC în Ploiești, Câmpina, Păulești și Vălenii de Munte