Castel Bran
Castel Bran- sursa antena3.ro


Doliu la Castelul Bran în semn de omagiu față de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii care a murit la vârsta de 96 de ani, potrivit romaniatv.net. Pe unul dintre turnurile castelului a fost arborat steagul negru, care va sta între două săptămâni și o lună.

În semn de solidaritate faţă de poporul britanic, steagul Marii Britanii a fost arborat pe unul dintre cele trei catarge din Parcul Regal

 Reprezentanții conducerii Castelului Bran susțin că steagul negru arborat pe unul dintre turnuri semnifică însemnul de doliu pentru moartea reginei Marii Britanii. Hotărârea conducerii a fost luată la doar o oră după anunț, datorită faptului că Castelul Bran a fost reședința regală a monarhiei române.

Winston Churchill a fost primul prim-ministru desemnat în timpul domniei reginei Elisabeta a II-a, în timp ce Iosif Stalin era liderul Uniunii Sovietice

„A fost o decizie care s-a luat seara trecută la mai puțin de o jumătate de oră de când BBC a anunțat decesul majestății sale. Nu a fost deloc o decizie care să necesite o analiză, pentru că din 1920 și până în 1948 Castelul Bran a fost reședința regală a Reginei Maria și mai apoi a Principesei Ileana”, a declarat Alexandru Prișcu, PR și Marketing Manager Castelul Bran.

Liz Truss, învestită prim-ministru în urmă cu două zile, este cel de-al 15-lea premier din timpul domniei-record a Elisabetei a II-a. Regina Angliei a fost cea mai longevivă suverană a Marii Britanii şi cel mai bătrân monarh din lume. Ea suferea încă de la sfârşitul anului trecut de „probleme episodice de mobilitate”, potrivit Palatului Buckingham.

Grecia va crește pensiile și salariul minim, pentru a face față creșterii inflației

Articolul precedentGrecia va crește pensiile și salariul minim, pentru a face față creșterii inflației
Articolul următorMăsuri drastice anunțate de Ungaria pentru reducerea consumului de gaze