Sursa foto: Twitter/Anders Kristensen
Sursa foto: Twitter/Anders Kristensen

 Familiile elene cu venituri reduse vor primi ajutor financiar pentru a face față inflației, a anunțat prenierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, potrivit digi24.ro.

Subvenția pentru combustibil, majorată

Acesta a prezentat un set de 21 de măsuri care vor fi luate în acest sens, una fiind acordarea a 250 de euro în decembrie celor 2,3 milioane de greci care au o situaţie precară, alocaţia de locuinţă pentru studenţi  urmând să fie majorată de la 1.000 la 1.500 euro. Premierul a mai anunțat majorarea subvenţiei pentru combustibil pentru încălzire la 300 de milioane de euro, prin suplimentarea criteriilor de acordare a acesteia, astfel încât să poată beneficia suplimentar 1,3 milioane de locuințe, dar şi crearea unui dispozitiv special de reducere a costului uleiului de încălzire. De asemenea, o subvenţie de urgenţă de aproape 140 de milioane de euro va fi achitată şi fermierilor.


„Luăm o serie de măsuri permanente, care vor intra în vigoare în ianuarie. În acest fel, este introdusă o plasă de siguranţă pentru societate şi se pun bazele unui viitor mai bun”, a declarat premierul elen

Aproximativ opt miliarde de euro ar urma  să fie achitate de către autorități pentru reducerea facturilor la electricitate de anul trecut în Grecia. Kyriakos Mitsotakis a mai promis o creştere a pensiilor şi a salariului minim,  reducerea TVA-ului în anumite sectoare, ceea ce ar însemna ca valoarea noului pachet de ajutoare să ajungă la 5,5 miliarde de euro. Creşterile prețurilor energiei electrice au determinat cea mai mare inflaţie în Grecia din ultimele trei decenii, aceasta ajungand la 11,4% în august faţă de 11,6% în iulie, potrivit datelor furnizate de Autoritatea elenă de statistică (ELSTAT).

Peste 2.000 de angajați ai Alro Slatina, trimiși în șomaj după închiderea totală a fabricii














Articolul precedent Românii, îndemnați de către premierul Nicolae Ciucă să consume mai puțin curent electric
Articolul următorDoliu la Castelul Bran, după moartea reginei Elisabeta a II-a