Sursa: wikipedia.org

 Activitatea ALRO Slatina se va opri total până în luna mai a anului viitor, a anunțat Constantin Popescu, preşedintele sindicatului Aluministul, potrivit gandul.ro.

2.200 de salariați, trimiși în șomaj

Potrivit acestuia, cei 2.200 de angajați ai producătorului de aluminiu ar urmă să fie trimiși în șomaj, cel puțin până în primăvară.

„Am fost anunţaţi că Alro se va închide de tot până în luna mai. Am avut discuţii cu acţionariatul şi ne-au spus că nu sunt variante. Sunt 2.200 de angajaţi acum la Alro, toţi vor intra în şomaj. Probabil vom ajunge asistaţi social cu toţîi”, a spus Constantin Popescu. Potrivit liderului sindical, la Alro mai funcţionează doar două hale de electroliză din cinci, hale care se vor închide şi ele, deoarece preţul energiei electrice, materie primă pentru producerea aluminiului, a crescut foarte mult.  Activitatea Alro Slatina se oprește după ce  Alum Tulcea, o altă fabrică din grup, a fost închisă recent.

Sindicaliștii, val de critici dure la adresa ministrului Energiei

Peste 100 de sindicalişti din cadrul companiei au pichetat vineri sediul Ministerului Energiei, solicitând demisia ministrului Virgil Popescu, pe care îl consideră vinovat pentru situaţia în care a ajuns fabrica.

„Traderii cumpără energia cu 700 de lei MWh şi o vând cu 5.000 de lei. Este o situaţie fără precedent, iar ministrul întâi ne spune că preţul scade, apoi că se plafonează, apoi se încurcă în acte, cum putem depăşi problema aşa? Mergem din ce în ce mai rău. Ministrul Energiei nu înţelege că noi nu vrem să fim asistaţi, vrem să muncim, să avem locuri de muncă, să ne putem duce copiii la şcoală, să ne putem susţine pensionarii. Ne-am adunat azi aici pentru că nu s-a rezolvat nimic, din contră, este şi mai rău. Nu înţeleg de ce domnul ministru vine cu poveşti că vom trece iarna. Au venit cu măsuri care nu ne-au scos din impas, ci ne-au băgat mai tare în impas. Ne vând gogoşi la televizor, noi ne uităm, ne culcăm şi totul e bine. A două zi, care mai merge la muncă, bine, care nu, nu, asta e. Atât îi interesează pe ei, să votăm din patru în patru ani”, a spus sindicalistul.

Ministrul Alexandru Rafila atenționează că este posibil ca România să se confrunte cu un sezon gripal serios

Articolul precedentBărbat arestat preventiv, după ce şi-ar fi agresat sexual fiica în vârstă de 15 ani
Articolul următor Românii, îndemnați de către premierul Nicolae Ciucă să consume mai puțin curent electric