Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

20 de sturioni pescuiți ilegal în Dunăre au fost eliberați în mediul natural, în urma unei intervenții realizate de reprezentanții Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră din Tulcea au depistat, în zona de competență, doi cetăţeni români care transportau, într-un autovehicul, 20 de sturioni, care cântăreau peste 15 kilograme, se precizează în comunicatul Gărzii de Coastă, potrivit G4 Media.

De asemenea, persoanele în cauză nu dețineau documente legale pentru a justifica proveniența peștelui.

Peștii erau vii și cântăreau aproximativ 15 kilograme

În data de 11.08.2022, în jurul orei 10.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, acționând în baza unei informaţii, au oprit pentru control, pe digul de protecție al Dunării, un autoturism în care se aflau două persoane de sex masculin, în vârstă de 42, respectiv 31 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea. În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit în autoturism 20 de sturioni, de dimensiuni mici, din specia cegă, în stare vie, având greutatea totală de 15 kilograme”, au transmis reprezentanții.

Cei 20 de sturioni au ajuns înapoi în mediul natural

Potrivit comunicatului, peștele a ajuns în Dunăre, în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a persoanelor depistate.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, au explicat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Articolul precedentUn tânăr a ajuns după gratii, în urma depășirii vitezei legale. Bărbatul conducea cu o viteză de 161km/h, în localitate
Articolul următorO nouă taxă de parcare va fi introdusă în Constanța și stațiunea Mamaia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time