Sursă foto: Facebook/WWF România
Sursă foto: Facebook/WWF România

Asociația World Wildlife Fund din România a reluat astăzi, 24 iulie, problema dispariției sturionilor, în condițiile în care o specie de sturion a dispărut din Dunăre, iar celelalte sunt pe cale de dispariție.

Lider World Wildlife Fund: ”Pierderea vizei din Dunăre demonstrează urgența implementării Planului de acțiune paneuropean pentru sturioni, inclusiv măsuri de asigurare a migrației în amonte și în aval”

Nu există scuze pentru lipsa actuală de acțiune și niciun alt vinovat: dacă guvernele din Europa și instituțiile UE nu acționează acum pentru a restabili conectivitatea râurilor și pentru a proteja și restabili habitatele de sturioni din râurile cheie, dispariția altor specii de sturioni va fi răspunderea lor”, a transmis Beate Striebel-Greiter, #WWF Lead, Global Sturgeon Initiative.

Dispariția sturionilor: un fenomen care se datorează pierderii biodiversității din Dunăre și alte ape dulci

Membra World Wildlife Fund a ținut să adauge că asociația pentru protecția mediului solicită în unanimitate statelor din aria de distribuție a sturionilor și țărilor consumatoare să nu mai închidă ochii cu privire la dispariția sturionului.

Prin urmare, este nevoie urgentă de implementarea soluțiilor care pot ajuta la salvarea acestor specii emblematice.

Avem de ales: să creăm un viitor cu populații de sturioni înfloritoare și râuri și comunități sănătoase sau să rămânem cu politicile eșuate de astăzi și să ajungem cu râuri și cu sturioni pe moarte”, a adăugat Beate Striebel-Greiter.

Articolul precedentPoliția de Frontieră din România aniversează 158 de ani de existență instituțională
Articolul următorISU București-Ilfov: ”Păstrați legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilităţi), interesându-vă de starea de sănătate a acestora”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time