Foto: Facebook/Poliția Română
Foto: Facebook/Poliția Română

Astăzi, 24 iulie se împlinesc 158 de ani de existență instituțională a Poliției de Frontieră Române.
Atât Poliția Română, cât și premierul Nicolae Ciucă au transmis mesaje prin care subliniază rolul polițiștilor din această instituție în protejarea activă a granițelor României.


Poliția Română: ”La mulți ani, într-o frontieră sigură!”

La mulți ani, Poliției de Frontieră Române! Suntem recunoscători pentru misiunile pe care le realizați zi de zi, indiferent de vreme și de teren. Dragi polițiști de frontieră, vă dorim să aveți forță și putere de muncă, pentru a răspunde la orice provocare cu promptitudine și eficiență. La mulți ani, într-o frontieră sigură!”, au transmis reprezentanții Poliției Române, pe contul de Facebook.

În același context, Nicolae Ciucă, premierul României a amintit, într-un text distribuit pe contul de socializare, că ”ultimii câțiva ani au reprezentat o adevărată piatră de încercare pentru oamenii din structurile Poliției de Frontieră, pe care pandemia și, mai nou, agresiunea Rusiei în Ucraina i-au pus în situația de a gestiona fluxuri neobișnuit de mari de tranzit la frontierele României”.

Nicolae Ciucă: ”Fiți demni, corecți si mândri de faptul că sunteți străjerii Europei!”

Zi și noapte, de veghe la porțile României, întreg personalul Poliției de Frontieră îndeplinește o misiune care implică un grad înalt de responsabilitate, profesionalism și implicare în același timp”, a scris premierul.

Referitor la Spațiul Schengen, premierul a dat informații despre cel mai recent raport privind starea spațiului pentru 2022. Acesta invită Consiliul să adopte deciziile care să permită și României să devină, în mod oficial, parte a Spațiului Schengen, având în vedere că au fost îndeplinite toate criteriile.

Premierul a adăugat că este o recunoaștere a eforturilor depuse pentru securizarea frontierelor atât din punct de vedere logistic, cât și din punct de vedere al activităților specifice Poliției de Frontieră.

Avem, printre obiectivele din Programul de Guvernare, continuarea eforturilor de securizare a frontierelor, conform angajamentelor asumate de România ca stat al Uniunii Europene și aspirant la Spațiul Schengen, dar și pentru a veni în sprijinul activităților desfășurate de Poliția de Frontieră Română.

Astăzi, cu prilejul Zilei Poliției de Frontieră Română, le urez succes tuturor celor care activează în aceste structuri și îi felicit pentru modul în care își fac datoria”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Articolul precedentTehnologia viitorului: Bateriile pentru mașinile electrice fabricate cu ajutorul lemnului
Articolul următorAsociație pentru protecția mediului: ”Guvernele lumii nu trebuie să mai închidă ochii cu privire la dispariția sturionilor”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time