Parcare Constanța (Tomis News)

 Taxa de parcare percepută noaptea ar putea fi reintrodusă în Constanța și stațiunea Mamaia, la doar după două săptămâni de când nu a mai fost aplicată, potrivit romaniatv.net. Primarul Vergil Chițac a venit cu o nouă propunere care presupune perceperea tarifului de parcare în cursul zilelor lucrătoare, după ce taxa nu mai era încasată între orele între 19.00 şi 9.00. Tarifele percepute pentru parcarea mașinilor în staţiunea Mamaia şi Constanţa au stârnit nemulțumirea turiștilor, care erau obligați să plătească 94 de lei pentru 24 de ore.

Hotelierii din Mamaia au acuzat atunci Primăria Constanța că vrea să alunge turiştii din stațiune, prin perceperea acestor tarife

Hotelierii au reclamat că acest sezon estival este cel mai prost din ultimii  30 de ani dar numărul de turiști nu a crescut foarte mult după ce s-a renunțat la perceperea taxei de parcare între orele 19.00 şi 9.00. Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a anunţat, în mediul online, că a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii partidelor politice din Consiliul Local, pentru modificarea Regulamentului parcărilor publice din Constanţa.

Care sunt noile taxe pe care vrea să le perceapă Primăria Constanța

Printre modificările propuse este menţinerea gratuității parcării, în intervalul orar 19:00-9:00,  doar în weekend şi în zilele de sărbătorile legale, fiind însă introduse noi abonamente pentru zona 0 şi zona 1. Este vorba despre abonamente zilnice şi săptămânale, la valori mult mai mici decât dacă s-ar plăti tariful orar, fiind introduse abonamente anuale pentru toate zonele, a anunțat primarul Vergil Chițac. „Nu vom neglija însă vocea dumneavoastră, a tuturor constănţenilor. Înainte de a fi supus aprobării consilierilor locali, forma modificată a regulamentului va fi supusă dezbaterii publice. În c â teva zile, proiectul va fi urcat pe site-ul Primăriei Constanţa”, a declarat primarul municipiului Constanța.

Fostul manager al SAJ Constanța, cercetat de procurori după ce și-a angajat soția în instituție

Articolul precedentZeci de sturioni vii, proveniți din braconaj, au fost eliberați în Dunăre
Articolul următorLudovic Orban: ”Conducerea BNR a găsit soluția. Astroloaga Minerva este la Banca Națională!”