Sursa: Facebook

Fostul manager general al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța, Laurențiu Bădescu, este în atenția procurorilor, fiind acuzat că și-a folosit funcția pentru a-și favoriza soția.

Cei care au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sunt inspectorii Agenției Naționale de Integritate, după ce aceștia i-au luat la verificat declarațiie de avere.

Medicul Bădescu a condus SAJ Constanța timp de 4 ani, iar apoi mandatul i-a fost prelungit cu trei luni, până în iulie 2021, prin ordin de ministru.

ANI arată astăzi că acesta s-a aflat în conflict de interese administrativ, sesizând totodată procurorii „întrucât în exercitarea atribuțiilor de serviciu a semnat acte administrative prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru soția sa”. Concret, la un an după ce a primit funcția, managerul a reușit să îi găsească și soției sale un post în SAJ Constanța.

În perioada exercitării mandatului de manager general al S.A.J. Constanța (13 aprilie 2018 – 13 aprilie 2021), persoana evaluată a semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soției sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical și auxiliar din cadrul SAJ Constanța, aceasta obținând în perioada 2019 – 2021 venituri din salarii în sumă totală de 799.297 lei”, se detaliază în comunicatul ANI.

Tot astăzi, ANI a făcut public și că alte două persoane cu funcții de conducere în sistemul medical s-au aflat în incombatibilitate. Este vorba despre Katsiaounas Georgios, fost manager interimar al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu – Rusescu”, care „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 noiembrie 2020 – 26 august 2021, întrucât a deținut și exercitat simultan funcțiile de manager interimar și administrator a două societăți comerciale”, precum și despre Ștefan Lucian Miron, director medical – membru al Comitetului director al Spitalului Județean de Urgență Deva, care „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 mai 2020 – 02 aprilie 2021, întrucât a exercitat simultan funcțiile de membru al Comitetului director al Spitalului Județean de Urgență Deva (director medical) și administrator al unei societăți comerciale”.

Articolul precedentProgramul casieriilor RAJA pentru data de 15 august 2022
Articolul următorFamiliile americanilor răniți sau uciși în războiul din Orientul Mijlociu dau în judecată compania Ericson. Gigantul telecom Ericsson, acuzat că a finanțat această teroare