Sursa: Facebook


Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a prezentat un bilanț al activității Comandamentului Sezon Estival 2022, pentru perioada 27 iunie – 8 august, în cadrul unei informări de presă.

Și, chiar dacă sezonul estival este aproape de final, nu au lipsit sancțiunile.

Astfel, o parte din cele 1.314 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică verificate în perioada menționată de inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor nu au ieșit chiar bine la finalul acțiunilor.

Inspectorii au aplicat 283 de sancţiuni în valoare de 2.807.600 lei, fiind totodată emise o ordonanță de interzicere a activității şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii.

Alte măsuri au constat în confiscare și trimiterea către neutralizare a nu mai puțin de 1.107,3 kg de produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare, care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

În urma acestor controale, s-au constatat deficiențe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit”, detaliază ANSVSA. Adică aceleași probleme care sunt depistate de fiecare dată.

Însă ANSVSA arată că inspectorii din Comandamentul Sezon Estival 2022 care îsi desfăşoară activitatea pe zona litorală delimitată de localitățiile Corbu şi Vama Veche nu merg țintă doar pentru a aplica sancțiuni, ci oferă inclusiv consiliere agenţilor economici. Însă, dată fiind situația, avertismentul este că „au fost intensificate acţiunile de control oficial la grădiniţe, tabere de copii, pensiuni şi unităţi de alimentaţie publică unde iau masa grupuri de copii”.

Și, în cazul în care consumatorii au sesizări de transmis, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, a pus la dispoziţie numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival – 0786 577 007, care va funcţiona în paralel cu numărul Call–Center-ului ANSVSA 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Articolul precedentMinistrul Mediului promite că PNRR ne va salva de la deșertificare: 730 milioane de euro pentru 56.000 ha de păduri noi
Articolul următorTot mai mulți români solicită intrarea în insolvență personală deoarece nu își pot plăti datoriile