AUR Moldova

Faptul că varianta moldovenească a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cu mult sub pragul electoral, nici 0,5% din voturile exprimate la alegerile anticipate de duminică, l-au determinat pe liberalul ieșean Alexandru Muraru să afirme că moldovenii „nu au dat curs mirajului mincinos al AUR”. Majoritatea voturilor au mers spre principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu. PAUR a obținut doar 7.219 voturi, adică 0,49% din voturile exprimate au fost obținute de varianta moldovenească a partidului conduse de George Simion și Claudiu Târziu

Președintele PNL Iași și reprezentantul special al al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei a transmis că alegerile din Republica Moldova au reprezentat o victoria covârşitoare a rațiunii, toleranței, respectului și demnității împotriva xenofobiei, urii și extremismului promovate de către AUR.

„Victoria covârşitoare a Maiei Sandu este și victoria toleranței, respectului și demnității împotriva xenofobiei, urii și extremismului promovate de către AUR, un partid de factură legionară și antisemită, cu discursuri extremiste si populiste. Mulțumim cetățenilor moldoveni pentru că nu au dat curs mirajului mincinos al AUR, formațiune care a fost marginalizată în Parlamentul din București, iar acest lucru s-a dovedit a fi și un câștig pentru Republica Moldova”, transmite deputatul, într-un comunicat de presă, citat de Digi24.

De altfel, Muraru a atras atenția cu privire la AUR, încă din luna mai, când preciza că formațiunea politică este o „grupare de factură neofascistă, cu un discurs instigator la ură. Încercarea de a accede în Parlamentul Republicii Moldova este o tentativă de a vulnerabiliza și altera și mai mult mediul politic de peste Prut, ceea ce ar servi interesului unor forțe din Est”.

Totodată, că adevăratul proiect al AUR  era de a denatura drumul europenizării Republicii Moldova, iar prin acțiunile sale, atât din Parlament, cât și din afara acestuia, s-a instigat permanent la ură și violență. Mai mult, faptul că au fost făcute declarații antisemite, xenofobe, precum și de elogiere a criminalilor de război, chiar de la tribuna Parlamentului.

PAUR, „grupare de factură neofascistă”

Articolul precedentAna Birchall așteaptă scuze după acuzațiile lui Tudorel Toader: „Rar mi-a fost să întâlnesc o persoană mai sulfuroasă, mai mincinoasă și mai ticăloasă”
Articolul următorOrban despre portofoliul Finanțelor: „Trebuie să fie o propunere a PNL”