Sursa: captură video

Continuă „înțepăturile” între foștii miniștri ai Justiției Ana Birchall și Tudorel Toader, după ce acesta din urmă acuza ieri că predecesoarea lui a făcut ceva presiuni pentru menținerea anumitor persoane din minister în funcție.

„Războiul” dintre cei doi foști demnitari se dă pe Facebook, astăzi Ana Birchall explicând într-o postare de ce susținerile lui Tudorel Toader nu au legătură cu realitatea, acesta sperând că va primi chiar scuze.

Brichall îl caracterizează pe Toader ca fiind „o persoană sulfuroasă, mincinoasă și ticăloasă”, arătând că, în ciuda afirmațiilor, cei doi foști angajați de la MJ pentru care ar fi pus „o vorbă bună” nu au plecat deoarece nu aveau atribuții, ci din cu totul alte rațiuni.

Ana Birchall scrie că procurorul Constantin Sima nu mai lucra în minister din 3 februarie 2017, adică înainte ca aceasta să fie interimar după Florin Iordache, în timp ce George Muscalu a plecat chiar la momentul în care mandatul de ministru al Justiției a fost predat lui Tudorel Toader.

Rar mi-a fost să întâlnesc o persoană mai sulfuroasă, mai mincinoasă și mai ticaloasă ca acest domn fost ministru al justiției care efectiv și-a bătut joc de justiție, care în mod conștient, deliberat și premeditat a făcut enorm de mult rău justiției, românilor cinstiți și României, care a promis și s-a angajat că dă amnistie și grațiere ca să fie numit ministrul justiției, un domn care și-a folosit funcția de ministru al justiției sau funcția de rector ca să își promoveze fiul notar sau cadru didactic, care atunci când era ministrul justiției deși nu știe nicio limbă străină, fără pic de rușine, și-a prelungit mandatul de membru în Comisia de la Veneția (și a rămas membru chiar dacă guvernul a solicitat schimbarea sa) – ca să dau numai câteva exemple din adevârata activitate a acestui personaj.

Ieri, într-o postare mincinoasă și manipulativă, domnul Tudorel Toader insinuează că în 2017, când eu am asumat pentru prima dată funcția de ministru interimar al justiției, i-aș fi solicitat să mențină în Ministerul Justiției „doi consilieri, în persoana procurorilor Constantin Sima și George Muscalu”.

Mai mult, cu o nemernicie rar întâlnită în goana după reabilitare publică insinuează că „rugăminte pe care nici nu am aprobat-o, nici nu am respins-o, nu le-am dat nici o atribuțiune, iar după două săptămâni au plecat singuri”.

În realitate, domnul Tudorel Toader minte fără pic de rușine și, obsedat să se reabiliteze public după răul făcut justiției și românilor cinstiți, se laudă că a acționat și a luat măsuri pe care legal și faptic nu avea cum să le ia.
De ce? Simplu!

în 2017 am fost ministru interimar al justiției în perioada 10 februarie -23 februarie 2017

domnul Constantin Sima nu a fost nici măcar o secundă consilierul meu și nu l-am întâlnit niciodată în viața mea.

domnul TT nu avea cum să refuze o rugăminte a mea pentru simplul fapt că NU i-a fost adresată NICIODATĂ.

domnul TT NU avea cum să nu le dea „nicio atribuție”, așa cum cei doi nu aveau cum să „plece singuri după două săptâmani”. (…)

Concluzie bazată pe realitate: Acțiunea domnului TT de a îmi lega numele de un procuror colaborator al lui Iordache este o acțiune ticaloasă și mincinoasă a domnului TT într-o încercare disperată a lui TT și a găștii sale de a ma discredita!
Domnule Tudorel Toader, așa cum v-am comunicat și ieri în privat vă comunic și astăzi public somându-vă:
să înlăturați atât de pe pagina dvs. de FB cât și din orice alt înscris această informație mincinoasă!
Să aveți demnitatea și bunul simț să vă cereți scuze!

Și dacă tot vă scrieți memoriile, domnule TT, poate scrieți și ce ați promis că veți face imediat ce veți fi numit ministru al justiției? Promisiuni făcute inclusiv în ședințele de partid ale PSD și ALDE… așa cum îi stătea bine unui „independent politic”!”, scrie Ana Birchall.

Articolul precedentNazare: „Creșterea veniturilor nu egalează acest necesar de cheltuieli”
Articolul următorMuraru: „Nu au dat curs mirajului mincinos al AUR”