Orban despre portofoliul Finanțelor: „Trebuie să fie o propunere a PNL”

În acest moment interimatul este asigurat de premierul Florin Cîțu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că propunerea pentru un nou ministru al Finanţelor trebuie să fie a partidului, urmând să fie discutată şi cu premierul Cîțu, cel care asigură interimatul după demiterea lui Alexandru Nazare, transmite Agerpres.

„Nu am abordat acest subiect, voi discuta cu premierul Cîţu acest subiect. Cu siguranţă, mă voi înţelege cu premierul asupra unei soluţii”, a afirmat Orban, la finalul şedinţei coaliţiei guvernamentale ce a avut loc la Palatul Victoria. Orban a precizat că premierul nu i-a prezentat nicio propunere de ministru al Finanţelor, adăugând însă că aceasta va veni din partea PNL, după o discuţie cu Florin Cîțu. „Deocamdată, premierul girează portofoliul de la Finanţe o perioadă de timp, până când vom formaliza o propunere. Nu am discutat asupra acestui subiect, nu ştiu dacă îşi doreşte să stea 45 de zile. Evident, trebuie să fie o propunere a PNL, care să fie discutată şi cu premierul”, a spus Orban.

Cât privește o nouă remaniere, după ce a lui Nazare de la Finanțe, respectiv Vlad Voiculescu (USR PLUS) de la Sănătate, președintele Orban a precizat că nu are cunoştinţă să existe intenţia revocării vreunui alt ministru nici de la PNL, nici de la celelalte formaţiuni politice care fac parte din coaliţie.

„Nu am cunoştinţă de vreo altă revocare din partea altui ministru, nici din partea PNL, nici de la celelalte partide. Nu susţin remanierea altor oficiali. Nu a existat niciun motiv pe care eu să-l iau în calcul. Rezultatele activităţii domnului Alexandru Nazare s-au şi văzut concret”, a explicat Orban.

Orban și desființarea SIIJ

Printre temele discutate în cadrul ședinței de coaliție s-a aflat și cea cu privire la desființarea SIIJ, despre care Orban a precizat că încă nu s-a ajuns la un consens. De altfel, acest subiect este unul foarte sensibil pentru guvernarea condusă de Florin Cîțu, mai ales că USR PLUS a avertizat că ar putea să fie motiv de rupere a coaliției. „Continuăm discuțiile pe această temă. Toate formațiunile sunt hotărâte să desființeze SIIJ, urmează să cădem asupra unei formule consensuale cu privire la forma în care desființăm SIIJ”, a mai spus Orban. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion a afirmat recent că se poate rupe această coaliție din cauza nerespectării obligaţiilor asumate în domeniul Justiţiei, el criticând UDMR care a votat „cot la cot” cu AUR în problema desfiinţării Secţiei Speciale.

Alexandru Nazare, prima reacție după demitere

Articolul precedentMuraru: „Nu au dat curs mirajului mincinos al AUR”
Articolul următorCiorani: Între frauda electorală și dramele familiilor celor 17 arestați preventiv!