Senatorul Alexandru Nazare a avut prima reacție după demiterea din funcția de ministru al Finanțelor.

Nazare a postat pe pagina sa de Facebook mai multe precizări referitoare la discuţiile avute cu premierul Cîțu pe tema revocării sale de la Ministerul Finanțelor. Acesta spune că i s-a cerut demisia exact cu o zi înainte ca România să realizeze o serie de împrumuturi de pe piețele externe.

Politicianul susține că a preferat să nu-și dea demisia deoarece “o demisie, înaintea unei emisiuni de eurobonduri, ar fi afectat condițiile pe care România le-ar fi putut obține pe piețele externe, condiții și așa vitrege”.

Alexandru Nazare i-a solicitat lui Florin Cîțu să pună în discuție decizia legată de evaluarea și retragerea mandatului său în forurile de decizie ale PNL, “conform protocolului asumat în coaliție”.

“Astăzi, înainte de ședința de Guvern, mi-a confirmat că va trimite propunerea de remaniere. Am menționat că remanierea nu se impune dacă analizăm rezultatele; a replicat că această decizie nu are legătură cu rezultatele, ci cu “echipa”. Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL. Am considerat că o atitudine neutră, prin prisma poziției de ministru de Finanțe, este cea mai înțeleaptă în raport cu interesele românilor, cu țintele asumate de România și cu imaginea PNL”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Articolul precedentItalia. 31 secții de votare pentru alegerile de duminică, din Republica Moldova
Articolul următorIstoria Jocurilor Olimpice – partea a doua
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...