Sursa: Guvernul României

Sindicaliștii din Educație ar trebui să dea astăzi un răspuns aparent final la oferta făcută de autorități în ceea ce privește revendicările care au dus la greva generală.

Ieri, Nicolae Ciucă a anunțat că a găsit „soluții pentru criza din educație”, care „au fost agreate, de principiu, de toate părțile responsabile”, însă se așteaptă „decizia finală a profesorilor”.

Din ce lasă să se înțeleagă premierul Ciucă într-o postare pe Facebook, de răspunsul cadrelor didactice depinde totul, inclusiv, potrivit unor surse citate de B1 TV, o eventuală demisie a acestuia din funcție. Odată cu demisia, ar trebui ca PSD să preia mandatul de premier, prin Marcel Ciolacu, dat fiind că momentul a fost amânat câteva săptămâni.

Până la o decizie a sindicaliștilor din Educație, Ciucă promite că la mijloc este „un angajament ferm” încheiat „cu sindicatele reprezentative pentru personalul din învățământ, care se va concretiza, mâine, într-un act normativ, dacă răspunsul profesorilor este unul pozitiv”.

Vreau să transmit un mesaj de solidaritate cu toți profesorii și cu toate cadrele nedidactice. Un mesaj de încredere tuturor părinților și tuturor elevilor. Le transmit angajamentul meu personal și desigur și al colegilor de Coaliție, că, ceea ce am stabilit (…) se va întâmpla întocmai și la timpul agreat. (…)

Consider și acum, așa cum am spus și la începutul grevei, că toate cererile cadrelor din educație sunt justificate și am credința că am făcut tot ce mi-a stat și tot ce ne-a stat în putere pentru a veni cu cea mai bună rezolvare posibilă. Ne dorim cu toții (…) să le putem spune elevilor că se pot întoarce la școală și ne dorim să le putem ura succes la examene!”, se mai arată în postare.

Articolul precedentVa fi oprită apa în localitățile constănțene Culmea și Oituz, Baza Militară și Aeroportul din Mihail Kogălniceanu
Articolul următorPonta: „Guvernul Ciucă este cel mai slab Guvern pe care l-a avut România. E mai rău ca pe vremea lui Băsescu”