Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Fostul premier PSD Victor Ponta, în prezent președinte al Pro România, consideră că momentul actual în care se află țara noastră este cel mai nefericit și că, cu actuala clasă politică aflată la putere, „e mai rău ca pe vremea lui Băsescu”.

Critica adusă de Ponta la România TV se îndreaptă însă mai mult către PNL și premierul dat de această formațiune politică, deși liderul Pro România admite că îl apreciază pe Nicolae Ciucă. Nu ca premier însă, ci pentru calitățile acestuia de militar.

Ponta a explicat pentru sursa citată că are un trecut cu Ciucă, pe care îl apreciază și pe care chiar l-a propus șeful statului major pe vremuri: „L-am considerat mereu om serios, dar nu se pricepe deloc la politică și economie”.

Totodată, Ponta a lăsat se se înțeleagă că Ciucă și-a pierdut și credibilitatea. „Nu se poate să semneze că face într-o zi și după aia să zică că nu mai vine, că plouă afară sau mai știu eu ce. A mai zis de vreo trei ori că își dă demisia”, a explicat acesta.

Eu nu-mi ascund niciodată simpatia PSD-istă. Am sindromul Stockholm, că eu am fost dat afară din PSD. Normal că țin cu PSD. (…)

Guvernul Ciucă este cel mai slab Guvern pe care l-a avut România. Nu au făcut nicio reformă, deși au avut majoritate de 70%. Nici în Educație, nici în Sănătate, nimic. E mai rău ca pe vremea lui Băsescu, când a tăiat pensiile.

Avem creștere economică de 0,1%, deci nu avem. România s-a angajat în scris, prin domnul Ciucă, că reduce deficitul la 70% anul ăsta și până la 50% la anul.

Eu zic că îi mințim pe toți, și pe UE și pe profesori și pe polițiști, pe toți cărora le-am zis că le mărim salariile sau că reducem deficitul. Și pe NATO, că ne-am angajat că mărim finanțarea pentru armament. (…)

Și ei se ceartă pe ministere. Ca să îl citez pe Adrian Năstase, avionul se prăbușește și ăștia se bat care să stea la business”, a mai spus Ponta pentru sursa citată.

Articolul precedentCiucă așteaptă un răspuns de la profesori, apoi urmează demisia
Articolul următorGabriela Firea: „Și un singur caz de copil exploatat, chinuit, umilit și trimis la muncă trebuie să fie un semnal de alarmă!”