La granița cu Grecia se stă la coadă de dimineață. Turiștii români și-au pierdut răbdarea și acuză autoritățile

În opinia reprezentantului Forum Grecia, vina este chiar a turiștilor

Foto: Facebook/Forum Grecia

Cum restricțiile de călătorie au început să se mai îmblânzească, românii au luat, dornici de vacanțe, calea către Grecia. Cei mai mulți au plecat în această sămbătă, convinși că drumul va fi unul ușor de străbătut și, mai ales, fără obstacole. Însă cum socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, granița de la Kulata-Promachonas s-a transformat, rapid, într-un chin pentru miile de autoturisme românești care așteptau să treacă frontiera pentru a se duce, mai apoi, în stațiunile din Grecia.

Cozile la granița Kulata-Promachonas, spre Grecia, s-au format încă de dimineață

Astfel, oamenii au postat pe rețelele sociale zeci de mesaje de indignare, cu privire la această situație, acuzând o lipsă crasă de respect pentru turiști, venită din partea celor responsabili de bunul mers al lucrurilor.

Cu toate astea, părerile sunt împărțite. În timp ce turiștii acuză autoritățile, Dan Adrian Drăgan, reprezentant Forum Grecia, susține că, în realitate, vinovați ar fi chiar turiștii, întrucât nu s-ar fi informat, înainte de plecare, cu privire la formalitățile pe care trebuie să le urmeze, pentru a trece rapid granița.

Am ajuns în vamă la 8.00 și sunt sute de mașini în față. Nu se testează nimic în acest moment dar fiecare mașină petrece minute bune la ghișeu. Mai am de așteptat cel puțin 4 ore. Cred că pentru îmbunătățirea relațiilor turistice între Grecia și România mai este puțin mai mult de lucrat. Zic și eu. Acum îi înțeleg pe cei care aleg alte destinații. Din dragoste pentru Grecia nu cred că voi reveni curând dacă nu se schimbă modul de abordare al situației prezente. Mai avem vreo 2 ore de stat. Asta înseamnă 1.2 km în 6 ore.

a scris o turistă din România

O altă turistă acuză că, în trei ore, ar fi avansat numai 500 de metri, nicio autoturism personal nefiind lăsat să treacă granița, în detrimentul tirurilor.

Cine a greșit?

Potrivit lui Dan Adrian Drăgan, citat de Digi24, turiștii ar fi trebuit să se informeze în prealabil, în legătură cu formalitățile pe care trebuie să le urmeze, mai ales în această perioadă în care e necesară completarea unor formulare online, numite PLF (Passanger Locator Form), mai exact, un document obligatoriu de călătorie destinat celor care vor să călătorească în Grecia. Documentul este necesar pentru ca autoritățile elene să aibă o evidență clară asupra numărului de turiști prezenți pe teritoriul țării.

Acesta a dat asigurări că Ambasada României în Grecia face eforturi, în acest moment, pentru a găsi o soluție.

Vitezoman, fără permis de conducere, fugărit de polițiști pe DN1, în Prahova! Bărbatul a fost reținut!

Articolul precedentCâmpina: Consilierii locali cer ca ședințele să fie convocate…doar după orele de program!
Articolul următorCopiii din Ferentari vor avea, în sfârșit, unde să se joace! Edilul Piedone a anunțat inaugurarea noului parc
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.