Scandal la Câmpina între o parte a consilierilor locali și primarul independent Alin Moldoveanu. Presat de presiunea unei finanțări europene, edilul a avut „îndrăzneala” de a convoca o ședință de îndată a Consiliului Local la ora 10.00. Ședința nu a avut loc, din lipsă de cvorum, aleșii motivând că nu au putut participa pentru că au și alte joburi. Culmea este că întrunirea fusese convocată cu o zi înainte și a fi existat timpul necesar să se învoiască de la serviciu sau să aranjeze lucrurile astfel încât să poată participa online. 

Proiectul urgent era o rectificare bugetară în urma primirii unei finanțări europene. Banii trebuiau redistribuiți în termen de numai 5 zile către firmele câmpinene care câștigaseră un grant pentru demararea unor proiecte de tip startup. Era nevoie de întocmirea mai multor documente și de o aprobare pentru virarea banilor din partea ANAF Prahova, iar edilul a considerat că fiecare oră câștigată înseamnă respectarea termenului de 5 zile, impus de Ministerul Dezvoltării, și, implicit, redirecționarea urgentă a banilor. 

Din păcate, mare parte dintre aleșii locali nu au înțeles urgența și importanța proiectului, și, deși aveau posibilitatea de a participa și online la ședința de Consiliu Local, iar pe ordinea de zi exista un singur proiect de hotărâre, au preferat să boicoteze întâlnirea.

Edilul s-a văzut astfel nevoit să convoace o nouă ședință de îndată, de această dată la ora 17.00, iar proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi. 

Este anormal ceea ce se întâmplă. Vorbim despre fonduri europene, iar firmele care au câștigat aceste proiecte așteaptă de mult să primească banii. Eu consider că un consilier local îi reprezintă pe câmpineni 24 de ore din 24, nu doar după orele de serviciu. Vor mai exista astfel de ședințe și le voi convoca ori de câte ori va fi nevoie. Câmpina are nevoie de fonduri europene pentru a se dezvolta și nu putem munci doar din când în când și să ne încasăm indemnizațiile de consilieri fără a depune niciun fel de efort”, le-a reproșat primarul Alin Moldoveanu, aleșilor locali, după votarea proiectului. 

Consiliul Local Câmpina este extrem de colorat, dacă putem spune așa. Astfel, USR PLUS are 4 consilieri, PNL- doi consilieri, PSD- trei consilieri, Pro România-unul, PMP- trei consilieri, Partidul Verde – trei consilieri, Partidul Oamenilor Liberi- doi consilieri și există și un consilier independent. Independent este și primarul Alin Moldoveanu, care a câștigat detașat alegerile locale din septembrie 2020, surclasând toți candidații desemnați de formațiunile politice.

Articolul precedentOrban promite să plece de la conducerea Camerei Deputaților, dacă pierde alegerile interne în partid
Articolul următorLa granița cu Grecia se stă la coadă de dimineață. Turiștii români și-au pierdut răbdarea și acuză autoritățile
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...