Sursă foto: Facebook/ Partidul Național Liberal

Prim-ministrul României Nicolae Ciucă a declarat, joi, că „fiecare dintre noi” trebuie să ne adaptăm la situația în care se află România.

Acesta a spus că a vorbit cu oamenii, iar în momentul de față, Guvernul va distribui vouchere, la fiecare două luni, celor trei milioane de cetățeni vulnerabili.

„(…) De aceea vorbeam de solidaritate şi de nevoia ca fiecare dintre noi să dăm dovadă de această înţelegere, de această unitate şi solidaritate şi să putem să le asigurăm celor vulnerabili minimum de ajutor astfel încât să putem depăşi această situaţie”, a spus premierul, potrivit news.ro.

Închețarea prețurilor, o posibilă soluție. Guvernul urmează să discute cu specialiștii în domeniu. Ratele la bănci ar urma să fie amânate

Totodată, Ciucă a precizat că în momentul de față trebuie adoptate măsuri pe disponibilitatea bugetului României.

„Fiecare din aceste soluţii pe care noi putem să le luăm sunt în momentul de faţă pe masa Guvernului, împreună cu celelalte instituţii ale statului, pentru a putea să identificăm cel mai bun parcurs, astfel încât să gestionăm situaţia”, a mai spus prim-ministrul României.

De asemenea, aceasta a declarat că pentru moment, Executivul nu a luat în calcul creșterea pensiilor, iar o posibilă amânare a ratelor va fi discutată cu guvernatorul BNR.

„Este în analiză, de altfel a mai fost în analiză o astfel de decizie, vom analiza şi vom comunica decizia, împreună cu ceilalţi membri ai coaliţiei”, a declarat Ciucă.

Reamintim că astăzi, premierul Ciucă a vizitat Unitatea de producţie Star Assembly din Sebeş, o componentă importantă a reţelei de producţie pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz.

Acesta a precizat că dezvoltarea investiției de producție din orașul Sebeș va contribui la crearea de noi locuri de muncă și va aduce un plus economiei locale și naționale.

„Prin această creştere a nivelului de performanţă a producţiei şi adaptarea la obiectivele de dezvoltare durabilă, avem certitudinea că oamenii din zonă vor avea în continuare asigurate locuri de muncă”, a spus Ciucă.

Citește și articolul: Nicolae Ciucă, mesaj cu ocazia zilei de 9 mai: Astăzi Rusia a declanşat un război prin care pune sub semnul întrebării securitatea în Europa

Articolul precedentVlad Popescu Piedone: „Tată, eu știu că ești nevinovat! Pentru mine ești un erou!”
Articolul următorCătălin Drulă, mesaj dur la adresa lui Iohannis
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.