Sursa foto: Facebook

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode le-a solicitat șefilor inspectoratelor județene să se „documenteze foarte bine” pentru fiecare misiune pe care o desfășoară.

Oficialul a precizat că structurile pe care le coordonează trebuie să fie „atente la evoluțiile infracționale ale zonei”, la riscurile de securitate și siguranță publică.

Trebuie să cunoașteți foarte bine arealul, să acționați preventiv și să dați dovadă de forță și profesionalism în lupta cu infracționalitatea. Județul Alba are un specific aparte pe zona de regim silvic. Vă solicit să eficientizați acțiunile de combatere a infracționalității în domeniul silvic”, le-a transmis Lucian Bode, potrivit news.ro.

Toleranță zero față de fenomenele infracționale ce afectează direct cetățeanul

Totodată, ministrul Bode a reamintit că fenomenele infracționale trebuie ținute sub control deoarece afectează comunitatea, având un impact major asupra cetățenilor.

De asemenea, acesta a cerut și creșterea atenției referitoare la nevoile și comportamentul personalului. Printre alte teme abordare la întâlnirea din județul Alba cu șefii  inspectoratelor județene au fost sporirea atenției în domeniul rutier și al ordinii publice.

Bode a vorbit și despre modul de organizare la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte și de regim de permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, astfel încât să vină permanent în sprijinul cetățenilor.

Reamintim că ministrul de Interne a fost în vizită în județul Alba alături de prim-ministrul României, ocazie cu care au discutat despre consolidarea colaborării dintre administrația centrală și cea locală.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nicolae Ciucă a declarat că în vizita sa la Alba a văzut „o administrație liberală cu oameni cât se poate de gospodari.”

„Mi-aș dori să văd modelul de administrație practicat la Alba în întreaga țară, românii merită să aibă cei mai buni reprezentanți”, a declarata premierul României.

Citește și articolul:Lucian Bode și schimbarea PNL: „Trebuie să ne asumăm o misiune de unificare a dreptei”

Articolul precedentCătălin Drulă, mesaj dur la adresa lui Iohannis
Articolul următorTestare-pilot la limba română și matematică pentru elevii din România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.