Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Soldații ruși au săpat tranșee în pământul extrem de radioactiv de la Cernobîl.

De asemenea, aceștia nu au folosit un echipament de protecție și și-au însușit mai multe obiecte, expunându-se la nivelul foarte periculos de radiații.

În urmă cu câteva zile, ministrul ucrainean al Energiei, German Gulașenko, a declarat că rușii care s-au expus la „nivelul șocant” de radiații vor muri în curând.

Soldații ruși ce au fost la Cernobîl sunt trimiși la moarte sigură: ”Mai au un an de trăit!”

Mai mult, militarii au inhalat praful radioactiv și s-au simțit extrem de rău, scrie novinite.com.

În urmă cu o săptămână, un soldat rus a murit, la două zile de la retragerea armatei din Cernobîl, mai precizează publicația citată, conform Gândul.ro.

Potrivit oficialilor din Ucraina, militarii ruși care au furat cel puțin 133 de obiecte foarte radioactive și-au semnat sentința la moarte

Fiecare duce acasă o parte din Cernobîl, viu sau mort!”. După o lună de expunere, mai au maximum un an de trăit. Mai exact, vor muri foarte lent. Fiecare soldat rus va duce acasă o parte din Cernobîl. Viu sau mort. Ignoranța soldaților ruși este șocantă”, au declarat oficialii.

Jurnaliștii au fost șocați să descopere semne ale ocupației ruse în „Pădurea Roșie”. Aceasta este considerată a fi cea mai radioactivă zonă. Soldații ruși au săpat tranșee și acolo.

O rație militară rusă a indicat un nivel de radiații de 50 de ori mai mare decât valorile normale, a anunțat CNN.

Articolul precedentCîțu susține că măsurile agreate de coaliție nu au fost discutate în PNL
Articolul următorMinistrul Agriculturii a anunțat când o să scadă prețurile la alimente
Jurnalist full-time / Pesimist part-time