Sursa foto: Facebook/ Florin Cîțu ( captură video)

Fostul președinte al PNL a declarat, marți, că măsurile socio-economice adoptate de coaliția de guvernare nu au fost discutate în partid, precizând că e posibil să fi fost discutate într-un cadru mai restrâns.

„Am văzut și eu aseară în premieră acea prezentare. (…) În momentul acesta îmi aduce aminte de o melodie de la Metallica „Fight fire with fire”. Cam așa arată această strategie, să vedem dacă va funcția. E complicat să faci o analiza ca economist. E o listă de intenții”, a spus Cîțu.

De asemenea, fostul premier a reamintit faptul că estimările pe care le-a făcut în ultimele săptămâni s-au adeverit, afirmând că a atras atenția că va exista o decelerare a creșterii economice.

Banca Mondială a anunțat că România ar avea o creștere de numai 1,9% în acest an, în condițiile în care estimarea era de 4,3% în ianuarie. Raportul precizează că forța economică a țării noastre va depinde de evoluția pandemiei și de războiul din Ucraina.

Florin Cîțu: „Eu mă uit la ce comunică guvernul”

„Vom avea o inflație cu două cifre în martie, și așa s-a întâmplat. Nu poți să dai vina pe războiul din Ucraina. Dacă te uiți la țările din jur, nimeni nu are ajustările noastre”, a precizat Cîțu.

Acesta a mai spus că până la sfârșitul anului, potrivit estimărilor BNR, inflația va fi de 10%. Întrebat ce măsuri ar trebui luate de Executiv, Cîțu a declarat că își va spune opinia în BEX PNL.

Fostul lider liberal a mai spus că a administrat o economie în cea mai mare criză din ultima  sută de ani, reușind să găsească soluțiile potrivite pentru români. Cu toate acestea, Cîțu a susținut că populația va judeca efectele măsurilor adoptate de coaliție, recomandând partenerilor de la guvernare să impună măsuri liberale.

Reamintim că inflația a crescut la 10,2% în luna martie, cele mai mari creșteri înregistrându-se la alimentele de bază și energia- cu 11,2% mai mult față de luna martie a anului trecut.  Mărfurile nealimentare s-au majorat cu 10,86%, iar serviciile au cresut cu 2,66%.  Mai mult, prețul la gaze naturale a crescut cu 46,49%  și  la combustibili cu 34,16%

Citește și articolul: Inflație record în România! Ce alimente și servicii s-au scumpit cel mai mult

Articolul precedentPădurea tropicală amazoniană este puternic afectată de defrișări
Articolul următorSe estimează că soldații ruși care au furat obiecte radioactive de la Cernobîl mai au un an de trait
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.