Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Cea mai mare suprafața de pădure tropicală amazoniană afectată de defrișări, în doar trei luni ale lui 2022.

Rezultatele aparțin unui nou raport al Institutului Național de Cercetări Spațiale din Brazilia (INPE), citat de CNN.

Potrivit raportului, 941.34 kilometri pătrați de pădure au fost defrișați în perioada ianuarie-martie a acestui an

Aceasta este cea mai mare cifră înregistrată de când institutul a început să monitorizeze ratele de despădurire în 2016. Arată Radio Eco Natura.

Cercetătorii au observat o creștere cu 64% față de aceeași perioadă a anului trecut, când au fost defrișați 573,29 kilometri pătrați.

Defrișările care afectează pădurea tropicală se vor intensifica înainte de alegerile prezidențiale din Brazilia. Alegerile vor avea loc în luna octombrie a anului curent

Un raport al grupului ONU pentru climă a avertizat că guvernele nu fac suficient pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pentru a preveni cele mai grave efecte ale încălzirii globale. Defrișările sunt cauză a aproximativ 10% din emisiile globale, potrivit raportului.

Avem un guvern care merge în mod deliberat împotriva pașilor necesari pentru a limita schimbările climatice”, a declarat Cristiane Mazzetti, activist pe probleme de mediu în Brazilia.

În același timp, mai mulți oameni de știință prezic că defrișările se vor intensifica înainte de alegerile prezidențiale din Brazilia din octombrie, așa cum s-a întâmplat și în trecut. Conform sursei citate, aplicarea legislației de mediu slăbește în anii electorali, iar infractorii s-ar putea grăbi să defrișeze înainte de preluarea mandatului de către un nou guvern.

Articolul precedentIepuraşul de Paşte a ajutat 50 de copii sărmani din Ialomiţa
Articolul următorCîțu susține că măsurile agreate de coaliție nu au fost discutate în PNL
Jurnalist full-time / Pesimist part-time