Teroare într-o stație de metrou din Brooklyn, New York, după ce zeci de persoane au fost împușcate, la fața locului fiind găsite de către oamenii legii dispozitive explozive nedetonate, informează CNN.

Departamentul de Pompieri a anunțat că 16 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar una se află în stare critică.

Incindentul s-a produs în jurul orei 8:30, la stația metrou 36th Street din cartierul Sunset Park din Brooklyn. Pompierii au fost chemați din cauza unei degajări de fum, la fața locului fiind descoperite persoane împușcate și dispozitive explozive.

Secretarul de presă al Casei Albe a anunțat că este în legătură cu primarul orașului New York

Mai multe videoclipuri au apărut pe rețelele sociale, în care oamenii încercau să iasă din stația de metrou, fiind înspăimântați de atacul ce a avut loc. Unii dintre aceștia au reușit să fugă în ciuda rănilor provocate de atac.

Poliția din New York a anunțat că din primele cercetări, cinci persoane au fost împușcate, iar o posibilă grenadă de fum a fost detonată în stație. Atacatorul ar fi fost un bărbat ce purta mască de gaz și o vestă portocalie, acesta fugind de la fața locului.

Reamintim că la începutul lunii aprilie, o persoană a deschis focul pe o stradă din Sacramento, fiind ucise șase persoane, iar altele nouă au fost internate în stare gravă din cauza împușcăturilor.

În fiecare zi, în Statele Unite, 316 persoane sunt împușcate, dintre care peste 100 sunt ucise. Din nefericire, un număr de peste 2.000 de copii mor din cauza împușcăturilor, potrivit teamenough.org.

De asemenea, în urmă cu patru ani, polițiștii americani au arestat peste 10 milioane de persoane, adică un arest la fiecare 32 de cetățeni din Statele Unite ale Americii.

De asemenea, potrivit American Journal of Health, americanii de culoare sunt de trei ori mai predispuși să fie uciși sau victima brutalității poliției, spre deosebire de albi.

Citește și: Tragedie în Statele Unite. Atac armat în Sacramento

Articolul precedentProbleme în USR. Cioloș, îngrijorat de viitorul partidului
Articolul următorRafila avertizează: Majoritatea medicamentelor cumpărate de pe internet sunt contrafăcute
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.