PNL, pe un butoi de pulbere: „USR se urcă cu picioarele”

În ședința de astăzi a liberalilor, spiritele s-au încins cu privire la viitorul lui Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului Sănătății

Foto: G4Media.ro

Nu mai e niciun secret faptul că o bună parte din PNL își dorește plecarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministrul al Sănătății. Dacă Rareș Bogdan nu s-a ferit să zică pe față ceea ce gândește despre subiect, lideri politici ca Ludovic Orban sau Florin Cîțu și-au exprimat, la rândul lor, dezacordul cu privire la păstrarea lui Voiculescu, cu toate că nu atât de direct și vehement ca Rareș Bogdan. Mai mult, potrivit surselor, ședința de astăzi a liberalilor pare să fi fost marcată de același subiect: „ce facem cu Voiculescu?”. Mai mult, în ședință, câțiva liberali și-ar fi manifestat îngrijorarea cu privire la consecințele păstrării lui Voiculescu în funcție, sugerând că „boala lungă e moarte sigură”.

PNL nu pare să mai vrea să se afle în aceeași „barcă” cu ministrul Voiculescu și cu susținătorii acestuia

Nu putem ști cu siguranță dacă păstrarea sau alungarea lui Voiculescu ar putea să reprezinte miza coaliției de dreapta, însă ceea ce se bănuiește deja este că liberalilor nu le convine să tragă „ponoasele”. „Nu putem să stăm așa, că ne ducem la vale. Trebuie tranșată treaba că altfel boala lungă e moarte sigură”, ar fi spus un lider PNL. „USR se urcă cu picioarele”, ar fi adăugat alt lider.

Mai mult, președintele PNL, Ludovic Orban a declarat astăzi că responsabilitatea păstrării sau demiterii lui Vlad Voiculescu o are, strict partidul care l-a pus în funcție, și anume USR PLUS, adăugând că premierul Florin Cîțu ar putea, la un moment dat, să ia decizia remanierii acestuia, dacă situația o va cere.

Tensiuni în PNL: Orban critică restricțiile lui Cîțu

„Ceea ce am avut de spus am spus în cadrul reuniunii coaliţiei, cu siguranţă este unul dintre ministerele în care au apărut foarte multe probleme şi în care este nevoie de o analiză extrem de obiectivă şi de exigentă asupra modului în care a funcţionat Ministerul Sănătăţii, iar în cazul în care nu se constată o îmbunătăţire semnificativă a activităţii Ministerului Sănătăţii se poate ajunge inclusiv la schimbarea ministrului”, a declarat, astăzi, Ludovic Orban.

Alte surse susțin că remanierea lui Vlad Voiculescu ar putea, în mod automat, să ducă la destrămarea guvernului, USR PLUS insistând să îi țină „spatele” în continuare ministrului Sănătății.

Articolul precedentArafat: „S-a lăsat de înțeles că trei pacienți au decedat dintre cei care au fost externați. Nu este adevărat!”
Articolul următorMinistrul Bode: „Nimeni nu e de neînlocuit. Nici eu”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.