Ministrul Bode: „Nimeni nu e de neînlocuit. Nici eu”

„Ne-a şocat imaginea cu pacientul introdus în portbagaj”, a mai spus ministrul

Foto: Universul.net

Ministrul de Interne Lucian Bode a vorbit, ca orice politician al vremurilor noastre, despre scandalul de la Spitalul „Foișor”, cel care îl vizează acum pe colegul său de guvernare, Vlad Voiculescu. „Ca simplu cetăţean, am văzut şi eu că modul în care a fost organizată externarea nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici?”, s-a întrebat ministrul Lucian Bode.

Mai mult, acesta a declarat că, din câte știe, mutarea pacienţilor nu este hotărâtă nici Ministerul Sănătăţii şi nici Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, această sarcină aparținând, în opinia lui Bode, medicului curant.

Lucian Bode: „Ne-a şocat imaginea cu pacientul introdus în portbagaj”

În urma multelor solicitări în care se cerea demiterea lui Vlad Voiculescu, Lucian Bode a refuzat să exprime un punct de vedere clar, însă a menționat că „nimeni nu este de neînlocuit”, aducându-l în discuție inclusiv pe șeful DSU, Raed Arafat. Pentru echilibrarea situației, Bode a mai spus că nici măcar el nu este de neînlocuit.

„Am întrebat ce s-a întâmplat şi am înţeles că doctorul curant, împreună cu pacientul şi cu familia acestuia au hotărât să aranjeze maşina astfel încât să fie transportat acel pacient. Putem discuta foarte mult despre cauze, dar efectul l-am văzut cu toţii. Aşa ceva este inadmisibil să se mai întâmple. Era la îndemâna celor care au făcut externările să ia câte o ambulanţă să intre pe rând în curte”, a afirmat Bode, citat de Hotnews.ro.

PNL, pe un butoi de pulbere: „USR se urcă cu picioarele”

Reamintim că la Spitalul de Ortopedie „Foişor” erau internaţi 105 pacienţi, dintre care un număr de 13 au fost transferaţi în felul următor:

  • 1 la Elias
  • 4 la Floreasca
  • 5 la Universitar
  • 1 la Bagdasar
  • 1 la SJU Buzău
  • 1 cu ambulanţa la domiciliu din Galaţi

Referitor la ceilalți 92 rămași, 25 dintre ei erau programați pentru operație, în timp ce alți 67 erau deja operați, așadar urmau să fie externați.

Articolul precedentPNL, pe un butoi de pulbere: „USR se urcă cu picioarele”
Articolul următorFost polițist din Mureș, condamnat la închisoare cu suspendare pentru o faptă comisă în urmă cu 5 ani
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.