Pedeapsă definitivă în dosarul unui fost om al legii din Mureș, care confirmă, potrivit acuzațiilor, zicala cu lupul pus paznic la oi. Comisar șef de poliție în cadrul IPJ Mureș, șef al Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, acesta a fost acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Concret, că în 2016 acesta s-a făcut că nu vede un transport ilegal de lemne, iar în schimb și-a văzut propriul interes.

După o primă condamnare, Curtea de Apel Târgu – Mureș a respins ca nefondat apelul formulat de acesta, astfel că sentința a rămas de 2 ani și 5 luni închisoare cu suspendare. Pe lângă această pedeapsă, instanța i-a interzis și ca, timp de 5 ani, să mai exercite meseria de polițist.

La data de 06.05.2016, o persoană a formulat un denunț la sediul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș din care reieșea faptul că șeful biroului, cu ocazia unui control efectuat pe linia respectării legislației silvice, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu. Denunțul a fost înaintat unității de parchet competente, respectiv Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, la data de 04.05.2016, inculpatul, după depistarea în trafic a unui autocamion care transporta fără avize de însoțire sau documente comunitare echivalente cantitatea de 7,62 metri cubi grindă molid, nu a dispus confiscarea întregii cantități de material lemnos. În acest context, inculpatul a întocmit un proces verbal în care a atestat în mod necorespunzător că în camion erau doar 2 metri cubi cherestea transportată fără documente legale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumei de 2596 lei aparținând inculpatului, sumă consemnată la o unitate bancară pe numele acestuia.”, au detaliat polițiștii anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Articolul precedentMinistrul Bode: „Nimeni nu e de neînlocuit. Nici eu”
Articolul următorTrei pacienți au decedat la Victor Babeș, din cauza unei defecțiuni la instalația de oxigen a unității mobile