Arafat: „S-a lăsat de înțeles că trei pacienți au decedat dintre cei care au fost externați. Nu este adevărat!”

Secretarul de stat a negat informațiile transmise în spațiul public de președintele ANPP, Vasile Barbu

Secretarul de Stat Raed Arafat a vorbit, într-o intervenție video, direct pe pagina acestuia de Facebook, despre situația unui fake news, în ceea ce privește așa-zisele decese ale pacienților externați de la Spitalul „Foișor”. Mai exact, în spațiul public ar fi apărut o informație potrivit căreia, trei dintre pacienții mutați de la spitalul de ortopedie în cursul zilei de vineri ar fi decedat. Raed Arafat a intervenit și a catalogat aceste zvonuri ca fiind neadevărate, singura informație confirmată oficial de secretarul de stat fiind cea potrivit căreia un pacient care urma să fie transferat de la Spitalul Universitar la Spitalul Foișor ar fi decedat, în urma unui stop cardiac.

Explicațiile lui Raed Arafat

„O declarație făcută de unul dintre președinții asociației pacienților. A spus că trei pacienți au decedat în timpul transferului spre Spitalul Foișor. S-a lăsat de înțeles că trei pacienți au decedat dintre cei care au fost externați. Nu este adevărat! Nici faptul că trei pacienți au decedat în timpul transferului spre Spitalul Foișor. Nu este adevărat!”, a insistat secretarul de stat, Raed Arafat.

De unde a apărut controversa așa-zisului fake news

Vasile Barbu, președintele ANPP a relatat pentru Gândul.ro faptul că ar fi fost transferați pacienți care nu ar fi fost transferabili, astfel că aceștia ar fi decedat în timpul transferului. „Oamenii aceia nu au murit de COVID-19 și din cauza complicațiilor pe fondul complicațiilor date de decompensarea de transfer. Au murit trei pacienți din cauza transferului până ieri, la ora 20. Unul nici nu a mai apucat să ajungă la Foișor și doi au murit pe secția de terapie intensivă de la Foișor”, a spus acesta, ceea ce a stârnit războiul de declarații pe care Raed Arafat a ținut să-l explice, cu foarte puțin timp în urmă.

Barna, despre situația de la spitalul „Foișor”: „E de preferat această situaţie în loc să explicăm de ce au murit oameni”

Articolul precedentAutoritățile din Vâlcea au scăpat de sub control colectarea deșeurilor după prea multe concesii făcute Romprest Energy și New Recycling
Articolul următorPNL, pe un butoi de pulbere: „USR se urcă cu picioarele”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.