Rareș Bogdan, „săgeți” spre ministrul Sănătății

Europarlamentarul, deranjat de conferința lui Voiculescu, „în paralel” cu premierul Cîțu

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan l-a criticat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru decizia, neinspirată, de a-ți pune conferința de presă în același timp cu cea a premierului Cîțu, mai ales că subiectul similar, scandalul de la „Foișor”. De asemenea, Bogdan a avut și câteva replici acide la adresa lui Raed Arafat, despre care a spus că „e uşor obosit şi nu ar fi rău să încerce să mai exerseze empatia şi emoţia pentru că nu suntem roboţi”.

„Un prim-ministru, atunci când dă declaraţii, nu poate fi în niciun fel oprit sau dublat de declaraţiile altcuiva. Preşedintele României, primul-ministru, guvernatorul Băncii Naţionale, Patriarhul sunt nişte persoane care nu trebuie să fie dublate de mitropoliţi, de consilieri guvernamentali, de ştiu eu alte persoane atunci când fac o declaraţie.

Sper ca situaţia de ieri să fi fost doar o chestiune legată de lipsa de comunicare între departamentele celor două instituţii, dar nu mi-a plăcut ce am văzut ieri după amiază şi nu am mai văzut asta în istoria recentă a României, ca în momentul în care primul ministru al Guvernului face declaraţii publice foarte importante pentru ţară să fie dublat de declaraţiile unui ministru. Nu o consider o sfidare, o consider o problemă legată de comunicarea deficitară între cele două departamente de comunicare. Sau vreau să cred că nu este”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL, înaintea ședinței de partid.

Miniștrii sub presiune

În ceea ce îl privește pe Voiculescu, europarlamentarul a mai precizat că ministrul trebuie să facă față presiunii, dându-l exemplu pe cel de la Interne, care are cel puţin o presiune la fel de mare asupra sa. „Suntem oameni politici trebuie să ne asumăm şi atacuri dacă se face ceea ce trebuie pentru ţară”, a mai spus liderul liberal.

„Săgeți” din cauza Foișorului

De altfel, Bogdan a trimis câteva „săgeți” și spre șeful de la „Foișor”, secretarul de stat de la MS, Andreea Moldovan, dar și spre cel de la Interne, Raed Arafat. „Cineva trebuie să ne dea explicaţi într-o situaţie…cei care trebuiau să gestioneze situaţia.

Vom afla astăzi cine, de la managerul Stoica, la ministrul Voiculescu, de la doamna Moldovan, care poate vorbeşte mai puţin se ocupă mai mult de minister şi nu de spaţiul public, că nu e treaba dânsei să dea explicaţi, e treaba liderilor politici şi a purtătorilor de cuvânt, de la domnul Arafat, care are experienţă de 17 ani în administrarea medicinei de urgenţă şi a IGSU, cred că putea să prevadă situaţia care a apărut de la Foişor, de la Nicuşor Dan, care trebuie să ştim ce a corespondat cu managerul Stoica începând de 2 aprilie, de la faptul că domnul Stoica, care este un excepţional medic, cu experienţa necesară, trebuie să înţeleagă că nu este managerul unui spital privat, ci este managerul unui spital public”, a precizat Rareș Bogdan.

Dan Barna pare convins că între premier și ministrul Sănătății e un soi de pace și înțelegere

Articolul precedentUSR PLUS: „Vlad Voiculescu nu pleacă nicăieri”
Articolul următorPercheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani din reciclarea deșeurilor