Liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu a transmis un mesaj de susținere a lui Vlad Voiculescu, în urma scandalului de la Foișor. De altfel, liderii  coaliției vor avea astăzi o primă întâlnire ce are loc în contextul tensionat de după declarațiile premierului Cîțu.

Am o veste proastă pentru mafia din sănătate – Vlad Voiculescu nu pleacă nicăieri! Are toată susținerea noastră să termine ce a început! Vlad e sub un asediu mediatic pentru că o caracatiță imensă din sănătate se simte amenințată. 

Ionuț Moșteanu

Era transparenței

Acesta a precizat că s-a intrat într-o „era a transparenței”, dar care nu pare bine privită. Mai mult, cei care sunt afectați de tranparența adusă de Voiculescu la minister încearcă acum un atac la adresa acestuia.  

„Fie că sunt furnizori de echipamente și consumabile conectați politic și privilegiați dintotdeauna la licitații sau bine coordonați în tot felul de achiziții directe, fie că e vorba de marii directori și profesori inamovibili din sănătate în umbra cărora nu crește nimic de ani de zile, rețelele care se ocupă cu angajările pe șpagă în sistemul de sănătate, cu toții simt că se schimbă ceva și afacerile lor de milioane sunt amenințate. A început o eră nouă, cu transparență, cu concursuri și licitații corecte și ei nu pot accepta asta și s-au mobilizat să încerce să îl îndepărteze pe Vlad Voiculescu. Dar n-o să le meargă!”, a transmis Moșteanu într-un mesaj postat pe Facebook.

Ce spune premierul Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat duminică, și mai apoi a reluat într-o postare pe Facebook, că a cerut tuturor miniștrilor din Guvern „transparenţă, coerenţă, profesionalism”. Premierul s-a ferit să îl acuze direct pe ministrul Sănătății în legătură cu situația de la Spitalul Foișor, însă a transmis că „este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”, dând de înțeles că așteaptă demisii de onoare.

USR PLUS a găsit vinovatul pentru situația de la „Foișor”

Articolul precedentDiana Șoșoacă se retrage în Maramureș
Articolul următorRareș Bogdan, „săgeți” spre ministrul Sănătății