Germania a depășit luni pragul de trei milioane de cazuri de COVID-19, anunță Institutul Robert Koch,  după ce bilanțul zilnic a crescut luni cu 13.245 de persoane infectate, relatează EuroNews. Mai mult, bilanțul total al morților din cauza Covid a crescut la 78.452 de decese.

Cu o rată a incidenței, la nivel național, în ultimele șapte zile ce a crescut la 136,4 de cazuri la 100.000 de locuitori (modul în care se face raportarea în Germania), s-a trecut peste nivelul declanșării înăspririi restricțiilor, lucru cerut atât de cancelarul Merkel, cât și e oamenii politici, dar și de o parte a populației.

Germania: Mișcarea „Zero COVID” a scos oamenii în stradă. Cerințele protestatarilor

De altfel, cancelarul german Angela Merkel a îndemnat din nou, în weekend, la o reuniune a deputaților din cadrul Uniunii Creștin Democrate, la o carantină strictă la nivel național pe o perioadă scurtă, pentru a se putea opri cel de-al treilea val al pandemie, care continuă să crească, în ciuda limitării deplasărilor.

Acest amendament ar rupe un tabu în privința federalismului german, unde regiunile se bucură de competențe extinse în domeniul sănătății. Un oficial german din domeniul sănătății a avertizat duminică că unitățile de terapie intensivă au atins nivelul maxim de ocupare și a cerut acțiuni pentru a conține infecțiile cu coronavirus. Avertismentul vine în timp ce, la 9 aprilie, 15,12% dintre nemți primiseră cel puțin o doză de vaccin.

Guvernul Merkel preconizează o înăsprire a legislației naționale împotriva Covid cu scopul de a impune lockdown-ul în întreaga țară, inclusiv impunerea unor interdicții de circulație pe timpul nopții, în pofida unei rezistențe la nivel local sau regional.

La nivel european, Germania se află pe locul 6, în ce privește numărul de cazuri, respectiv, pe locul 5 lal cel al deceselor din cauza Covid.

Germania se gândește, tot mai profund, la vaccinul Sputnik V

Articolul precedentPSD, a doua moțiune împotriva lui Vlad Voiculescu
Articolul următorLiber la călătoriile în Grecia, însă cu anumite condiții