Veste bună pentru toții românii care își doreau, anul acesta, o vacanță în Grecia: acestea se vor putea relua, însă cu anumite condiții. Una dintre acestea este dovada vaccinării anti-Covid. De asemenea, cei ce nu au vrut ori nu au apucat încă să se vaccineze, vor avea posibilitatea prezentării unui test PCR negativ. Există, însă și o a treia posibilitate: celor ce au avut deja Covid-19 și pot dovedi că au anticorpi, li se oferă, de asemenea, liberă trecere. Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 16 aprilie, anul curent.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a vorbit despre condițiile de călătorie în Grecia

„Pentru turiștii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte ușor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și mi-a comunicat lucrurile acestea”, a spus ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pentru Digi24.

Germania a trecut de pragul de 3 milioane de cazuri Covid

Ce se întâmplă la întoarcerea în țară?

Ministrul Economiei a vorbit, de asemenea, și despre întoarcerea turiștilor în țară, din Grecia, precizând că există, în acest caz, mai multe puncte de interes: „Până acum, dacă țara nu era pe lista CNSU, se putea intra direct, dacă o țară – discutăm acum de Grecia – intră pe listă, persoanele care se întorc în țară și sunt vaccinate (10 zile de la rapel) nu intră în carantină, deci intră direct. Iarăși, dacă persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile nu intră în carantină”, a completat ministrul Năsui, potrivit aceleiași surse.

Articolul precedentGermania a trecut de pragul de 3 milioane de cazuri Covid
Articolul următorContrabandă cu țigări în Portul Midia. Trei marinari egipteni, cercetați
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.