Sursa: Facebook

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, a fost invitată aseară la Antena 3, unde a vorbit, firesc, despre alegeri.

Nu doar despre planurile la alegerile locale, ci și despre o posibilă candidatură la prezidențiale, aceasta subliniind că „dacă m-aș înscrie în orice cursă, eu mă înscriu ca să câștig”.

Însă visul său, potrivit acesteia, nu este fotoliul de la Cotroceni, ci în continuare cel de la primărie: „V-am spus acum focusul meu este pe Primăria Municipiului Câmpulung. Să am o echipă în spate care să mă susțină din toate punctele vedere. USR-ul să fie echipa. Toți. Adică să simt că toată lumea este trup și suflet cu treaba asta. Doar așa poți să câștigi. Altfel nu”, a spus Elena Lasconi pentru sursa citată, accentuând că „oriunde și orice aș câștiga, eu aş fi una din popor”.

Nu pregătesc nicio candidatură de prezidențiale. Eu mi-o pregătesc pe cea de primar. Cuvântul meu e contract. Eu ce promit fac. (…)

Am trecut de multe ori pe lângă Cotroceni. Mă uit cu admirație la Maia Sandu, cu mare admirație. Mie îmi place să mă duc pe teren. Eu așa aș face.

Adică oriunde și orice aș câștiga, orice funcție aș câștiga prin vot, eu aș fi una din popor, pentru că mie așa îmi place. Adică nu poți să mă schimbi, nu poți să mă pui într-o cutie și să fiu un bibelou. Nu sunt genul ăsta de om. (…)

Mi-aș dori foarte mult să iasă cât mai mulți oameni la vot în primul rând. În al doilea rând, aș vrea să obțin minimum 70% ca primar și să obțin 51% în Consiliul Local la alegerile locale, pentru că avem europarlamentare și locale pe data de 9 iunie. Îmi doresc foarte mult să văd oameni fericiți pe stradă. (…)

Îmi doresc foarte mult să văd oamenii îmbrăcați în haine colorate. Îmi doresc foarte mult să nu mai văd oameni care merg cu privirea a plecată în jos. Sunt foarte mulți. (…)

Îmi doresc pentru că știu că se poate schimba bucățica aia, așa este o bucățică din România și dacă eu pot să dau modelul ăsta mai departe, și o să-l dau, este o promisiune și le spun și tuturor celor care doresc să învețe cum se face că în mine au un partener și o să-i învăț. Numai așa putem să schimbăm țara”, a mai spus Elena Lasconi pentru sursa citată.

Și, în continuare, Lasconi are doar cuvinte de bine despre USR și liderul formațiunii, caracterizându-l pe Cătălin Drulă ca fiind „de bună credință”. De bună credință este pentru Lasconi și Nicuşor Dan, despre care a spus că are încredere. Despre Clotilde Armand, Elena Lasconi a spus că este „100% o bătăioasă”, iar despre sine – „cu sare şi piper”.

Și, dacă despre Mircea Geoană Elena Lasconi a spus că este „diplomat”, cam aici s-au oprit cuvintele de bine. Pentru că acesta a spus despre Klaus Iohannis că e „pătrunjel”, despre Marcel Ciolacu – „cărămidă”, iar despre Nicolae Ciucă – „un voal, un vânticel”.

Articolul precedentȘefa Reprezentanţiei Comisiei Europene în România, cap de listă la europarlamentare, din partea PSD-PNL
Articolul următorAsistentă de la Medicină Legală Buzău, arestată după ce a primit bani pentru un certificat medico-legal